Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Bundesbank: Το Brexit θα ευνοήσει τη Νέα Υόρκη
[Η Ναυτεμπορική]: Bundesbank: Το Brexit θα ευνοήσει τη Νέα Υόρκη

[Η Ναυτεμπορική]: Bundesbank: Το Brexit θα ευνοήσει τη Νέα Υόρκη

Η έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποδυναμώσει το ρόλο του Σίτι του Λονδίνου ως διεθνούς χρηματοοικονομικού κέντρου, προειδοποιεί ο Γιόαχιμ Βέρμελινγκ και εκτιμά πως παρόλο που πόλεις της ηπειρωτικής Ευρώπης θα κερδίσουν έδαφος, μεγάλος κερδισμένος θα είναι η Νέα Υόρκη.

«Το Λονδίνο δεν θα διατηρήσει τον τρέχοντα ρόλο του ως χρηματοοικονομκού κέντρου της ΕΕ μετά το Brexit» διεμήνυσε ο Βέρμελινγκ σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Γκαίτε, στη Φραγκφούρτη. «Ακόμη και με την καλύτερη διάθεση στον κόσμο, δεν υπάρχει υποκατάστατο εκτός ΕΕ για τις ελευθερίες, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις, που συνοδεύουν την ενιαία εσωτερική αγορά» εξήγησε.

Σήμερα περίπου το 43% των συναλλαγών σε ευρώ στην αγορά ξένου συναλλάγματος διαχειρίζονται στη Βρετανία, ενώ το Λονδίνο καλύπτει επίσης το 70% των συναλλαγών σε παράγωγα επιτοκίων αποτιμώμενα σε ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γερμανό αξιωματούχο είανι πάντως απίθανο μία άλλη ευρωπαϊκή πόλη να καλύψει το κενό του Λονδίνου στις παγκόσμιες συναλλαγές. «Η Φραγκφούρτη, το Παρίσι και το Άμστερνταμ σίγουρα δεν παίζουν δεύτερη κατηγορία. Ούτε όμως είναι υποψήφιες για το Champions League» είπε χαρακτηρσιτικά. «Μεγάλο όφελος από το Brexit θα μπορούσε να έχει η Νέα Υόρκη, αλλά και άλλα κέντρα, όπως η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!