Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Πόσο κοντά σε συμφωνία είναι Βρετανία – Ε.Ε.;
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Πόσο κοντά σε συμφωνία είναι Βρετανία – Ε.Ε.;

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Πόσο κοντά σε συμφωνία είναι Βρετανία – Ε.Ε.;

Έφθασε επιτέλους η ώρα του deal ή του no deal Brexit; Θα γνωρίζουμε εάν έως το τέλος της εβδομάδας Λονδίνο και Βρυξέλλες θα έχουν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα; Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν – αφού αρνήθηκε να τον συναντήσει – έστειλε για μία ακόμη φορά τελεσίγραφο στον Μπόρις Τζόνσον ότι έως το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις όποιες αλλαγές στο σχέδιό του. Ο Τζόνσον ωστόσο έχει ξεκαθαρίσει ότι τελεσίγραφα δεν δέχεται, πολύ δε περισσότερο από τον Μακρόν. Και μολονότι έως την κρίσιμη σύνοδο της 17ης Οκτωβρίου, το θέμα «συμφωνία» πρέπει όντως να έχει ξεκαθαριστεί, από την Ντάουνινγκ Στριτ η τελευταία διορία θεωρείται η επόμενη Δευτέρα. Πόσο κοντά είναι όμως τελικά Βρετανία και Ευρωπαϊκή Ένωση στην πολυπόθητη συμφωνία;

«Ο Μπόρις Τζόνσον παρουσίασε τις τελευταίες του προτάσεις. Ο Γάλλος πρόεδρος του δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιές τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αποτιμηθεί έως τα τέλη της εβδομάδας εάν είναι δυνατή μία συμφωνία που θα σέβεται τις αρχές της Ε.Ε.», δήλωσε εκπρόσωπος του Ελιζέ σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες Μακρόν και Τζόνσον.

Τα βασικά σημεία που μένουν ανεπίλυτα.

Υπάρχουν δύο βασικά σημεία στο σχέδιο του Τζόνσον που μένουν να διευθετηθούν, προκειμένου η Βρετανία να πάρει το ΟΚ της Ε.Ε. και να ανοίξει ο δρόμος για συντεταγμένο Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!