Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Νομική δράση κατά της αναστολής της λειτουργίας της βουλής
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Νομική δράση κατά της αναστολής της λειτουργίας της βουλής

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Νομική δράση κατά της αναστολής της λειτουργίας της βουλής

Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν οι αντίπαλοι του no deal Brexit ενάντια στην απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου στο παρά ένα της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Απέναντι στο «συνταγματικό σκάνδαλο», όπως το χαρακτηρίζουν ακόμη και μέλη του Συντηρητικού Κόμματος, κορυφαία στελέχη υποβάλλουν την παραίτησή τους, η αντιπολίτευση συσπειρώνεται και οι Βρετανοί βγαίνουν στους δρόμους.

«Δεν υπάρχει παράδειγμα στην σύγχρονη ιστορία χρησιμοποίησης της αναστολής λειτουργίας του κοινοβουλίου με τέτοιον τρόπο», δήλωσε η Τζίνα Μίλερ, επιχειρηματίας και μαχητική αντίπαλος του Brexit, η οποία κατέθεσε προσφυγή στην αγγλική δικαιοσύνη. «Χρησιμοποιείται εκδήλως για να εμποδιστεί το κοινοβούλιο να νομοθετήσει κατά της απουσίας συμφωνίας», τόνισε μιλώντας στο BBC.

Η Τζίνα Μίλερ κέρδισε το 2017 δικαστική μάχη αναγκάζοντας την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι να συμβουλευτεί το κοινοβούλιο επί της διαδικασίας της αποχώρησης από την Ε.Ε.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες ότι θα αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου από τη δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου έως την 14η Οκτωβρίου, ισχυριζόμενος ότι επιδίωξή του είναι να παρουσιάσει μία νέα φιλόδοξη πολιτική για το Ηνωμένο Βασίλειο.

Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα τα κόμματα της βρετανικής αντιπολίτευσης δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον απαιτούμενο χρόνο για να περάσουν νομοθεσία που θα αποτρέψει την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία, όπως αποφάσισαν σε κοινή τους συνάντηση την Τρίτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!