Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
4 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Το no-deal προκαλεί… ίλιγγο σε στερλίνα και τραπεζικές μετοχές
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Το no-deal προκαλεί… ίλιγγο σε στερλίνα και τραπεζικές μετοχές

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Το no-deal προκαλεί… ίλιγγο σε στερλίνα και τραπεζικές μετοχές

Το μπαράζ παραιτήσεων υπουργών της Τερέζα Μέι και η σοβαρή πιθανότητα μη έγκρισης της συμφωνίας από τη Βουλή των Κοινοτήτων έχουν προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς στις διεθνείς αγορές, καθώς τα σενάρια του «σκληρού» Brexit αναζωπυρώνονται.

Το μεγαλύτερο «θύμα» των βρετανικών ανησυχιών συνίσταται στον τραπεζικό κλάδο του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, καθώς οι μετοχές των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων βυθίστηκαν την Πέμπτη έως και κατά 10%.

Ενδεικτικά, ο τίτλος της Royal Bank of Scotland κατακρημνίστηκε κατά 9,6%, καταγράφοντας τις υψηλότερες ημερήσιες απώλειες από τον Ιούνιο του 2016. Κάμψη κατά 5% παρουσίασαν και οι μετοχές των Lloyds – Barclays.

Υπό πίεση βρέθηκε σήμερα και ο κλάδος των ακινήτων, με τους τίτλους των Barratt Developments, Tailor Wimpey και Persimmon να διολισθαίνουν κατά 7,5%, αντικατοπτρίζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για το βρετανικό real-estate.

Στο μεταξύ, η στερλίνα παρά τα πρωινά κέρδη, ως απόρροια της ευφορίας για το προσχέδιο της συμφωνίας μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, υπαναχώρησε σε αρνητικό έδαφος, κλείνοντας με απώλειες της τάξης του 1,81% στο 1,2759 δολάριο.

Απώλειες εμφάνισε και έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, καθώς μειώθηκε κατά 2% και τερμάτισε στα 1,1256 ευρώ, καταγράφοντας τη χειρότερη ημερήσια επίδοση των τελευταίων 2,5 ετών.

Οι αναλυτές, από την πλευρά τους, θεωρούν βέβαιο ότι η έντονη μεταβλητότητα θα συνεχιστεί και το προσεχές διάστημα, έως ότου διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!