Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Νέα προσπάθεια Τζόνσον σήμερα να περάσει τη συμφωνία του στη Βουλή
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Νέα προσπάθεια Τζόνσον σήμερα να περάσει τη συμφωνία του στη Βουλή

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Νέα προσπάθεια Τζόνσον σήμερα να περάσει τη συμφωνία του στη Βουλή

O Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, θα προσπαθήσει εκ νέου σήμερα να θέσει τη συμφωνία του σε ψηφοφορία στη Βουλή, προκειμένου να αποφύγει μία νέα παράταση του Brexit. Ωστόσο είναι ο πρόεδρος της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, εκείνος που θα αποφασίσει εάν θα το επιτρέψει, μετά την υπερψήφιση της τροπολογίας Λέτγουιν, το περασμένο Σάββατο, η οποία προβλέπει ότι θα πρέπει να ψηφιστούν πρώτα οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Η σχετική δήλωση από τον πρόεδρο της Βουλής θα γίνει λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, που έχει προγραμματιστεί για τις 13:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδος).

Με δέκα μόλις ημέρες να απομένουν έως την προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου, το τοπίο παραμένει εξαιρετικά θολό. Ο Τζόνσον που στην δεύτερη επιστολή- την οποία σε αντίθεση με την πρώτη υπέγραψε- προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ότι μία νέα παράταση θα ήταν επιζήμια για τη Βρετανία, την Ε.Ε. και τη Δημοκρατία.

Εκείνοι τηρούν στάση αναμονής. Αν και κουρασμένοι, δεν βιάζονται. Εάν ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν πετύχει αυτό που θέλει, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πουν «όχι» στην παράταση. Το εάν αυτή θα διαρκέσει όντως τρεις μήνες, όπως ζητούν οι βουλευτές, δεν είναι ξεκάθαρο, αφού υπάρχει και το σενάριο μίας μικρότερης τεχνικής παράτασης.

Η βρετανική κυβέρνηση επιμένει πάντως ότι «οι αριθμοί βγαίνουν» για να περάσει η συμφωνία αποχώρησης άμεσα και επομένως δεν χρειάζεται καμία αναβολή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!