Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Η Μέι παίζει το χαρτί του δημοψηφίσματος, αλλά είναι αργά πια
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Η Μέι παίζει το χαρτί του δημοψηφίσματος, αλλά είναι αργά πια

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Η Μέι παίζει το χαρτί του δημοψηφίσματος, αλλά είναι αργά πια

Της Μάρως Βακαλοπούλου
[email protected]

Το δεύτερο δημοψήφισμα ήταν ένα είδος «κόκκινης γραμμής» για την Τερέζα Μέι. Υπό τον φόβο της αντίδρασης των βουλευτών της, κυρίως των σκληροπυρηνικών Brexiteers του Συντηρητικού Κόμματος με τους οποίους πάλεψε πολύ για να μην έρθει σε ευθεία σύγκρουση, η Βρετανίδα πρωθυπουργός προσπάθησε όλο αυτό το διάστημα να κρατήσει ψηλά τη σημαία του «Brexit σημαίνει Brexit». Και δεν πρόφερε καν την προοπτική του δεύτερου δημοψηφίσματος. Από τη στιγμή όμως που δεσμεύτηκε να αποχωρήσει, εφόσον το νομοσχέδιο για τη συμφωνία αποχώρησης επικυρωθεί από το κοινοβούλιο, και κυρίως βλέποντας ότι οι ελπίδες γι’ αυτό σβήνουν μέρα με τη μέρα, η Μέι δεν έχει πλέον τίποτα να χάσει. Παίζει το τελευταίο της χαρτί, το δημοψήφισμα. Φαίνεται όμως ότι πλέον είναι αργά.

Στις αρχές Ιουνίου, η Μέι επανέρχεται στη Βουλή των Κοινοτήτων. Όχι όμως με τη συμφωνία αποχώρησης, αυτήν στην οποία κατέληξε έπειτα από δύο χρόνια διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες και η οποία καταψηφίστηκε τρεις φορές από τους Βρετανούς βουλευτές, αλλά με το νομοσχέδιο για την εφαρμογή της. Γιατί;

Προτού οι Βρυξέλλες δώσουν νέα παράταση στο Brexit για τις 31 Οκτωβρίου, η Βρετανίδα πρωθυπουργός και το επιτελείο της είχαν ήδη ξεκινήσει τις διακομματικές συνομιλίες, με την κοινή ελπίδα του συμβιβασμού. Έξι εβδομάδες αργότερα, οι συνομιλίες έληξαν άκαρπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!