Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Η κυβέρνηση Τζόνσον δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν πείθει
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Η κυβέρνηση Τζόνσον δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν πείθει

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Η κυβέρνηση Τζόνσον δηλώνει έτοιμη για διαπραγματεύσεις, αλλά δεν πείθει

Η βρετανική κυβέρνηση είναι έτοιμη εν όψει της κρίσιμης συνόδου της 17ης Οκτωβρίου. Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι το επίσημο κείμενο των προτάσεών τους για το Brexit είναι έτοιμο και ήδη δημοσιεύματα στον βρετανικό Τύπο αναφέρουν μέρος αυτού, κυρίως το κομμάτι που αφορά το ακανθώδες backstop.

Οι πρώτες αντιδράσεις ωστόσο δεν είναι θετικές. Η άμεσα ενδιαφερόμενη, η Ιρλανδία, φέρεται να ζητεί με νόημα από το Λονδίνο να υποβάλει μία «σοβαρή» πρόταση, ενώ από τις Βρυξέλλες, ακόμη και από τους «παραδοσιακούς συμμάχους» της Βρετανίας στην Ε.Ε., υπάρχει μία δυσφορία για την προσέγγιση τύπου «καμικάζι» του Μπόρις Τζόνσον στις διαπραγματεύσεις.

Τα κράτη-μέλη δεν θεωρούν λογική την προσέγγιση του Βρετανού πρωθυπουργού στις διαπραγματεύσεις, καθώς επί της ουσίας επιδιώκει να καταρριφθούν όλοι οι κανόνες και να υπάρξει μία ειδική μεταχείριση στη Βρετανία, υποστηρίζει κοινοτική πηγή στην «Independent». «Ο τροπος “καμικάζι” με τον οποίο αντιμετωπίζεται αυτή τη στιγμή η βρετανική κυβέρνηση δεν είναι επιλογή μας», προσθέτει η ίδια πηγή.

Για το Δουβλίνο πάλι, τα «κέντρα εκτελωνισμού» και στις δύο πλευρές των συνόρων, η εναλλακτική πρόταση που φέρεται να προτείνει το Λονδίνο για την αποφυγή των σκληρών ιρλανδικών συνόρων, δεν αποτελεί καν βάση για συζήτηση.

«Non-Paper = Non-Starter», σχολίασε μέσω Twitter ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας Σάιμον Κόβενι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!