Τρίτη, 21 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Εντείνονται οι πιέσεις για συμβιβασμό Τόρις- Εργατικών
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Εντείνονται οι πιέσεις για συμβιβασμό Τόρις- Εργατικών

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Εντείνονται οι πιέσεις για συμβιβασμό Τόρις- Εργατικών

Αισιοδοξία ότι μετά και τα άκρως απογοητευτικά αποτελέσματα των τοπικών εκλογών, θα υπάρξει ένας συμβιβασμός με τους Εργατικούς για το Brexit εκφράζει μερίδα στελεχών των Συντηρητικών. Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις της Ρουθ Ντέιβιντσον, κορυφαίου στελέχους των Τόρις στη Σκωτία.

Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση εκτίμησε ότι είναι δυνατή η συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες. Προειδοποίησε δε ότι εάν αυτό δεν συμβεί τότε το «χαστούκι» στις Ευρωεκλογές μπορεί να είναι πολύ πιο ισχυρό από ό,τι αυτόστις τοπικές εκλογές, όπου οι Συντηρητικοί έχασαν 1.332 έδρες στα τοπικά συμβούλια και οι Εργατικοί, που προσδοκούσαν κέρδη, έχασαν 81. Από την άλλη αισθητά ενισχυμένα ήταν τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της Ε.Ε., με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες να δηλώνουν μάλιστα ότι οι πολίτες έστειλαν μήνυμα ακύρωσης του Brexit.

«Εάν πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών ήταν μήνυμα αφύπνισης, περιμένετε να δείτε τι θα γίνει στις Ευρωεκλογές της 23ης Μαΐου» είπε χαρακτηριστικά η Ντέιβιντσον. «Μπορεί να υπάρξει μία συμφωνία μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες και πραγματικά ελπίζω να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, αναγνώρισε την περασμένη Παρασκευή ότι εντείνονται πια οι πιέσις στη Βουλή να καταλήξει σε συμφωνία. Ωστόσο ακόμη και εάν οι ηγέτες των δύο κομμάτων καταλήξουν σε συμβιβασμό, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι αυτό θα λάβει τη στήριξη της Βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!