Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Οι 27 αφήνουν τον Τζόνσον να περιμένει
[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Οι 27 αφήνουν τον Τζόνσον να περιμένει

[Η Ναυτεμπορική]: Brexit: Οι 27 αφήνουν τον Τζόνσον να περιμένει

Όταν οι 27 της Ένωσης δήλωναν ότι δεν θα βιαστούν να απαντήσουν στην τριπλή επιστολή από το Λονδίνο το εννοούσαν. Μπορεί κάποιοι να έχουν κουραστεί και να θέλουν ένα τέλος στην όλη διαδικασία του Brexit, αλλά οι περισσότεροι προτιμούν την όποια αναμονή από ένα «ατύχημα» που θα οδηγούσε σε μη συντεταγμένη έξοδο τη Βρετανία.

Το βράδυ της Τετάρτης δεν έγινε δυνατό να υπάρξει ομοφωνία και έτσι οι διαβουλεύσεις των 27 συνεχίζονται. Την Παρασκευή θα συναντηθούν εκ νέου οι διπλωματικές ομάδες των κρατών- μελών και προσδοκάται ότι θα ληφθεί μία απόφαση, προκειμένου να αποφευχθεί μία έκτακτη Σύνοδος των ηγετών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Ε.Ε. χθες «όλοι συμφώνησαν για την αναγκαιότητα μιας αναβολής για την αποφυγή ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Αλλά η διάρκεια της αναβολής είναι ακόμα υπό συζήτηση».

«Η άποψη ήταν ομόφωνα να θεωρηθεί ότι απαιτείται παράταση για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο με το Λονδίνο», σύμφωνα με έναν από τους συμμετέχοντες της συνάντησης, ο οποίος επίσης θεώρησε ότι οι διπλωμάτες τάσσονται υπέρ μιας «μεγαλύτερης αναβολής, δηλαδή εως τις 31 Ιανουαρίου 2020. Νωρίτερα είχαν διαρρεύσει πληροφορίες που ήθελαν τη Γαλλία να επιθυμεί μία πολύ σύντομη τεχνική παράταση έως τις 15 Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος του Τζόνσον έχει επισημάνει ότι εάν οη Ε.Ε. προσφέρει παράταση έως τα τέλη Ιανουαρίου, θα πρέπει η χώρα να καταφύγει σε πρόωρες κάλπες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!