Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: H Huawei συνεργάστηκε με τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας σε ερευνητικά προγράμματα
[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: H Huawei συνεργάστηκε με τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας σε ερευνητικά προγράμματα

[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: H Huawei συνεργάστηκε με τις ένοπλες δυνάμεις της Κίνας σε ερευνητικά προγράμματα

Εργαζόμενοι της Huawei Technologies Co. συνεργάστηκαν με προσωπικό των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων σε ερευνητικά προγράμματα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg- όπου υπογραμμίζεται πως αυτό υποδεικνύει ότι οι σχέσεις της εταιρείας με τις ένοπλες δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας είναι στενότερες από αυτές που παραδέχεται η Huawei.
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, την τελευταία δεκαετία εργαζόμενοι της Huawei συνεργάστηκαν με στελέχη από διάφορους κλάδους/ τομείς των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων σε τουλάχιστον 10 ερευνητικά προγράμματα διαφόρων ειδών- από τεχνητή νοημοσύνη μέχρι ασύρματες επικοινωνίες. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται μια συνεργασία με τον ερευνητικό κλάδο της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής- τον ανώτατο φορέα των ενόπλων δυνάμεων- για την εξαγωγή και ταυτοποίηση συναισθημάτων σε σχόλια σε βίντεο, καθώς και μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας για τη διερεύνηση τρόπων συλλογής και ανάλυσης δορυφορικών εικόνων και γεωγραφικών συντεταγμένων.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τα προγράμματα αυτά είναι μόνο λίγα από τα ερευνητικά εγχειρήματα που έχουν δημοσιοποιηθεί και ρίχνουν φως στην έκταση της συνεργασίας μεταξύ της εταιρείας και του κινεζικού στρατού, σε ένα εύρος εφαρμογών για τους κλάδους της ασφάλειας και των ενόπλων δυνάμεων. «Το Bloomberg βρήκε τα επιστημονικά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και online βάσεις δεδομένων για έρευνες, που χρησιμοποιούνται κυρίως από Κινέζους ακαδημαϊκούς και ειδικούς της βιομηχανίας» υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα. Όπως τονίζεται, οι συντελεστές τους παρουσιάζονταν ως εργαζόμενοι της εταιρείας, το όνομα της οποίας εμφανιζόταν στα επιστημονικά άρθρα.
«Η Huawei δεν έχει γνώση περί εργαζομένων που έχουν δημοσιεύσει ερευνητικά papers σε ατομικό επίπεδο» είπε ο Γκλεν Σλος, εκπρόσωπος της εταιρείας, σε μήνυμά του στο Bloomberg.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!