Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: H φούσκα των κρυπτο- δανείων μεγαλώνει επικίνδυνα
[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: H φούσκα των κρυπτο- δανείων μεγαλώνει επικίνδυνα

[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: H φούσκα των κρυπτο- δανείων μεγαλώνει επικίνδυνα

Οι πιστώσεις στο παράλληλο σύμπαν των κρυπτονομισμάτων επεκτείνονται με τόση ταχύτητα, που τρομάζει τους traders της Wall Street σε βαθμό που να προειδοποιούν για το σπάσιμο της φούσκας.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας δεδομένων blockchain, Graychain, που δημοσιεύει το Bloomberg, οι κρυπτο-πιστώσεις έχουν δημιουργήσει μία αγορά σχεδόν 5 δισ. δολαρίων από το τίποτα πριν από δύο χρόνια, ενώ ο αριθμός των πλατφόρμων, που προσφέρουν τέτοια δάνεια αυξάνεται συνεχώς.

Οι κρυπτο-πιστωτές με χαλαρούς όρους δανεισμού και υπερβολικά πολλά κεφάλαια «κυνηγούν» τους λίγους προς το παρόν ενδιαφερόμενους δανειολήπτες και αναλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο ρίσκο. Αν και το ύψος των δανείων είναι μικρό για να πυροδοτήσει αναταράξεις στο χρηματοοικονομικό σύστημα, η ανησυχία υπάρχει. Και τούτο γιατί η τεχνολογία έχει παίξει το ρόλο της σε όλες τις φούσκες και το σπάσιμό τους τις τελευταίες δεκαετίες

Να σημειωθεί δε ότι η νεοσύστατη αυτή πιστωτική αγορά βγήκε από τις στάχτες των ψηφιακών νομισμάτων στην κατάρρευση των τιμών τους το 2018. Μεταξύ άλλων τα δάνεια χορηγήθηκαν για την πρακτική του short selling.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!