Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Ο χάρτης των κόκκινων δανείων στην Ευρώπη
[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Ο χάρτης των κόκκινων δανείων στην Ευρώπη

[Η Ναυτεμπορική]: Bloomberg: Ο χάρτης των κόκκινων δανείων στην Ευρώπη

Τα κόκκινα δάνεια των ευρωπαϊκών τραπεζών αποτελούν σταθερό “πονοκέφαλο” για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που έχει την εποπτεία τους.

Στο πλέον επίμονο πρόβλημα για τις ευρωπαϊκές τράπεζες εξελίσσεται αυτό το κόκκινων δανείων. Με την αξία τους να υπολογίζεται στα 994 δισ. ευρώ, πρόκειται για ένα “βαρίδι” στους ισολογισμούς τους, από το οποίο καταβάλλονται συνεχείς προσπάθειες να απαλλαγούν.

Σε ανάλυσή του το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Bloomberg παρουσιάζει την εικόνα, όπως διαμορφώνεται σήμερα.

Χάσμα Βορρά- Νότου

Οι οικονομίες του Νότου, οι οποίες βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης χρέους, είναι αυτές, που αντιμετωπίζουν και τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Μοναδική εξαίρεση στο Βορρά, η Ιρλανδία, η οποία είχε επίσης περάσει από μνημόνιο εξαιτίας των σοβαρών τριγμών στο τραπεζικό της σύστημα.

Η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν την αρνητική πρωτιά όσον αφορά στο μερίδιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων επί του συνόλου, με το ποσοστό να προσεγγίζει το 50%, ενώ η Ιταλία είναι πρώτη με διαφορά σε απόλυτους όρους. Οι ιταλικές τράπεζες βαρύνονται με κόκκινα δάνεια ύψους 224, 2 δισ. ευρώ. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι έως και πριν από ενάμιση χρόνο το ποσό άγγιζε τα 350 δισ. ευρώ, γεγονός που αποκαλύπτει ότι έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες εξυγίανσης.

Οι γαλλικές τράπεζες έρχονται δεύτερες, με επισφαλή δάνεια ύψους 142,2 δισ. ευρώ και ακολουθούν οι ισπανικές (131,4 δισ. ευρώ) και οι ελληνικές (112,3 δισ. ευρώ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!