Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Blackstone: Ακόμη και μία μικρή συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας θα είχε σημαντικά οφέλη
[Η Ναυτεμπορική]: Blackstone: Ακόμη και μία μικρή συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας θα είχε σημαντικά οφέλη

[Η Ναυτεμπορική]: Blackstone: Ακόμη και μία μικρή συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας θα είχε σημαντικά οφέλη

Με το επιχειρηματικό και ευρύτερα οικονομικό κλίμα να έχει ήδη πληγεί βαθύτατα από τον εμπορικό πόλεμο, ακόμη και μία μικρής κλίμακας συμφωνία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα θα μπορούσε να στηρίξει την οικονομία και τις αγορές, εκτιμά η Blackstone.

Μιλώντας στο CNBC o αντιπρόεδρος της κορυφαίας εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων στον πλανήτη, Τόνι Τζέιμς, εξήγησε πως μία τέτοια συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει «εύκολα πεδία», όπως η αγορά περισσότερων αμερικανικών αγροτικών προϊόντων από την Κίνα, αλλά να αφήνει εκτός τα μεγάλα «αγκάθια», όπως είναι η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας.

«Δεν θα πρέπει να υποτιμάμε τη σπουδαιότητα μίας συμφωνίας ακόμη και σε εύκολα θέματα» σημείωσε, προσθέτοντας ότι ακόμη και ένας περιορισμένης εμβέλειας συμβιβασμός θα έστελνε το μήνυμα ότι οι δύο χώρες είναι πρόθυμες να λύσουν τις διαφορές τους.

«Είμαι αισιόδοξος, αλλά λιγότερο αισιόδοξος… Υποπτεύομαι τώρα ότι θα έχουμε κάτι πολύ μικρότερο από ό,τι περιμέναμε πέρυσι και λιγότερο βέβαιο» κατέληξε.

Πάντως ακόμη και στο «εύκολο» για τον Τζέιμς πεδίο των αγροτικών προϊόντων δεν διαφαίνονται σημεία σύγκλισης. Η διαπραγματευτική αποστολή των Κινέζων στις ΗΠΑ ολοκλήρωσε πρόωρα το ταξίδι της, αφού αποφάσισε να ακυρώσει αιφνιδίως την προγραμματισμένη συνάντηση με Αμερικανούς αγρότες.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Αμερικανών αγροτών η κινεζική αποστολή δεν έδωσε καμία εξήγηση για την ακύρωση της συνάντησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!