Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 5 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Bein’ quasi»: Σύμπλεγμα αρχιτεκτονικής, εικαστικών τεχνών και σύγχρονου χορού
[Η Ναυτεμπορική]: «Bein’ quasi»: Σύμπλεγμα αρχιτεκτονικής, εικαστικών τεχνών και σύγχρονου χορού

[Η Ναυτεμπορική]: «Bein’ quasi»: Σύμπλεγμα αρχιτεκτονικής, εικαστικών τεχνών και σύγχρονου χορού

H inter-disciplinary ομάδα Gesamtatelier μετατρέπει τη βιτρίνα του Myth Factory σε lab, όπου αντικείμενα μεταμοσχεύονται πάνω στο ανθρώπινο σώμα, δίνοντάς τους ζωή. Στα πλαίσια της 1ης Μπιενάλε Τέχνης της Λάρνακας, ο Αργύρης Αγγελή, ο Συμεών Μπανός και η Κυριακή Νασιούλα απαντούν στο θέμα «Container and Content», εκτελώντας τη durational performance «Bein’ quasi» σε διάρκεια πέντε ημερών.

Ένα σύμπλεγμα αρχιτεκτονικής, εικαστικών τεχνών και σύγχρονου χορού ρίχνουν φως σε άχρηστα εγκαταλελειμμένα αντικείμενα από γκαλερί, θέατρα και αποθήκες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να διηγηθούν την ιστορία τους. Δημιουργούν με αυτά μια χωρική εγκατάσταση που με την πάροδο του χρόνου μετατρέπεται σε χορογραφική. Η άψυχη φύση του αντικειμένου επαναπροσδιορίζεται μέσω της κίνησης.
Το υποκείμενο (ο άνθρωπος), από την άλλη, υπηρετεί το αντικείμενο προσφέροντας τις ιδιότητες του σώματός του. Η βιτρίνα του Myth Factory μετατρέπεται σε tableau vivant, όπου τα αντικείμενα γίνονται πρωταγωνιστές και οι ιστορίες τους το έργο τέχνης.

To Gesamtatelier είναι μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από καλλιτέχνες για καλλιτέχνες, προερχόμενους από διαφορετικούς δημιουργικούς κλάδους, οι οποίοι συνεργάζονται με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση διαμεσικών έργων.

Η ομάδα με έδρα το Λονδίνο και την Αθήνα στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό των ορίων μεταξύ των κλάδων της αρχιτεκτονικής, του χορού, της performance art, της sound art, των εικαστικών τεχνών καθώς αναλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα έργων όπως παραστάσεις, εγκαταστάσεις και εκθέσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!