Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: BBC: Η άνοδος και ίσως η πτώση της Ελένης Αντωνιάδου, «ενός από τα λαμπρότερα μυαλά της Ελλάδας»
[Η Ναυτεμπορική]: BBC: Η άνοδος και ίσως η πτώση της Ελένης Αντωνιάδου, «ενός από τα λαμπρότερα μυαλά της Ελλάδας»

[Η Ναυτεμπορική]: BBC: Η άνοδος και ίσως η πτώση της Ελένης Αντωνιάδου, «ενός από τα λαμπρότερα μυαλά της Ελλάδας»

Διεθνείς διαστάσεις παίρνει η υπόθεση της Ελένης Αντωνιάδου, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στην Ελλάδα για την «άνοδο και ίσως την πτώση» ενός από τα νεότερα και τα λαμπρότερα μυαλά της χώρας, όπως σημειώνει με νόημα το BBC σε σημερινό δημοσίευμά του.

«Επί χρόνια έδινε συνεντεύξεις παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ερευνήτρια που εργάζεται για τη NASA, ειδική στην αναγεννητική ιατρική, δημιουργός τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του εμπορίου οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών. Καθώς φαίνεται ότι ούτε ένα ελληνικό μέσο ενημέρωσης από τα δεκάδες που της πήραν συνέντευξη δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να ελέγξει αν όλα όσα της αποδίδονταν ήταν ακριβή», αναφέρει το BBC.

Το βρετανικό δίκτυο κάνει εκτενή αναφορά στην υπόθεση, εξηγώντας ότι σημείο καμπής στάθηκε η πρόσφατη βράβευση της Ελένης Αντωνιάδου από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, γεγονός το οποίο προκάλεσε την αντίδραση επιστημόνων «που περνούν τις περισσότερες μέρες τους κάνοντας έρευνες σε εργαστήρια και έχουν ελάχιστο χρόνο ή ροπή προς τη δημοσιότητα».

«Ελληνικά μέσα ενημέρωσης την παρουσίαζαν επί χρόνια ως ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά που έβγαλε η Ελλάδα εδώ και δεκαετίες. Η διαρκής δημοσιότητα συχνά κατέληγε σε διαφόρων ειδών βραβεία», σημειώνεται στο δημοσίευμα και προστίθεται ότι ακόμη και η εταιρεία Mattel έκανε την πρώτη Barbie που μοιάζει στην Ελένη Αντωνιάδου, ενώ το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter μια αφίσα με τους σημαντικότερους Έλληνες του περασμένου αιώνα με τη φωτογραφία της στο κέντρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!