Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αύριο ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο
[Η Ναυτεμπορική]: Αύριο ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο

[Η Ναυτεμπορική]: Αύριο ψηφίζεται το φορολογικό νομοσχέδιο

Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων και να κάνει λόγο για μεγάλη ανακούφιση στα μικρά και μεσαία νοικοκυριά και την αντιπολίτευση να κρατά επιφυλάξεις, συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων μείωση του ΕΝΦΙΑ και αλλαγές για την ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αύριο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε δύο τροπολογίες με τις οποίες ζητά την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ μικρών επιχειρήσεων και ιδιοκτησιών για μικρά νησιά. Το ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι θα έχει θετική στάση ως προς τις νέες ρυθμίσεις, ενώ το ΚΚΕ διευκρίνισε ότι θα δηλώσει «παρών» και για τον ΕΝΦΙΑ και για τις 120 δόσεις. Η Ελληνική Λύση εξέφρασε επιφυλάξεις μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση στην Επιτροπή και το ΜέΡΑ25 δήλωσε ότι διαφωνεί.

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Σπανάκης, υπογράμμισε ότι με τις νέες ρυθμίσεις διευρύνεται η βάση για τους οφειλέτες και μπορούν να υπαχθούν πλέον και Νομικά Πρόσωπα, ανακουφίζονται άμεσα οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας, μειώνεται η ελάχιστη δόση από τα 30 ευρώ στα 20 ευρώ, βελτιώνεται το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών και μειώνεται το επιτόκιο που επιβαρύνει τους οφειλέτες, από 5% στο 3%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!