Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Ασκήσεις συναίνεσης – Τους πολιτικούς αρχηγούς καλεί ο πρωθυπουργός
[Η Ναυτεμπορική]: Ασκήσεις συναίνεσης – Τους πολιτικούς αρχηγούς καλεί ο πρωθυπουργός

[Η Ναυτεμπορική]: Ασκήσεις συναίνεσης – Τους πολιτικούς αρχηγούς καλεί ο πρωθυπουργός

Του Γιάννη Καμπουράκη
[email protected]

Στη σκιά της συζήτησης για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο και με ορίζοντα τις θεσμικές κινήσεις της κυβέρνησης (ψήφος Ελλήνων εξωτερικού, συνταγματική αναθεώρηση, νέος εκλογικός νόμος, εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας), θα γίνουν τα πρώτα ραντεβού του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς στο τέλος της εβδομάδας.

Ο κ. Μητσοτάκης θα αναζητήσει συναίνεση για το σχέδιο νόμου που αφορά στην ψήφο των ομογενών αλλά και τις άλλες θεσμικές αλλαγές που ετοιμάζει, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ με χθεσινό non paper προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις και διαμηνύει ότι δεν σκοπεύει να καθίσει καν στο τραπέζι του διαλόγου.

Για την κυβέρνηση, η αναζήτηση συναίνεσης για την ψήφο των αποδήμων παρουσιάζεται ως μη προσχηματική, αλλά ουσιαστική. Θα εξελιχθεί όμως σε ένα «μπαρουτιασμένο» σκηνικό, ειδικά μετά τις νέες αποκαλύψεις και τις νέες καταγγελίες, αυτή τη φορά από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, για τον κ. Παπαγγελόπουλο, όπως αποκάλυψε χθες η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για παρεμβάσεις στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου ώστε να αποζημιωθεί το ξενοδοχειακό συγκρότημα Grand Resort Lagonissi.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο Πρωθυπουργός – οποίος επιστρέφει αύριο το απόγευμα από το Κάιρο – δεν θα παρευρεθεί στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την προανακριτική, ενώ σε ό,τι αφορά την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει τους άξονες της κυβερνητικής πρότασης και όχι ένα κλειδωμένο νομοσχέδιο, αφήνοντας περιθώρια αλλαγών, εφόσον υπάρξουν προτάσεις από τα κόμματα. Η συγκέντρωση 200 ψήφων είναι δύσκολη υπόθεση, έστω κι αν όλα τα κόμματα συμφωνούν επί της αρχής στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του εκλογικού συστήματος και διευκόλυνσης της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!