Σάββατο, 25 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ασήμι: Η ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες προκαλεί άνοδο στις παγκόσμιες τιμές του
[Η Ναυτεμπορική]: Ασήμι: Η ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες προκαλεί άνοδο στις παγκόσμιες τιμές του

[Η Ναυτεμπορική]: Ασήμι: Η ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες προκαλεί άνοδο στις παγκόσμιες τιμές του

Η αυξανόμενη ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες επηρεάζει σημαντικά την παγκόσμια τιμή του αργύρου, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση του κόστους παραγωγής ηλιακών μονάδων στο μέλλον, σύμφωνα με νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κεντ.

Ερευνητές από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου εξέτασαν σε ποιο βαθμό η αυξανόμενη ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες, ως μέρος της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, είναι υπεύθυνη για το αυξανόμενο κόστος του αργύρου.

Το ασήμι είναι βασικό στοιχείο για την κατασκευή ηλιακών συλλεκτών, καθώς έχει την υψηλότερη ηλεκτρική και θερμική αγωγιμότητα μεταξύ των μετάλλων. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό σε ηλιακούς συλλέκτες, με τα περίπου 20 γραμμάρια ανά πάνελ να ισοδυναμούν με το 6,1% του συνολικού κόστους κατασκευής κάθε μονάδας.

Στην ανάλυσή τους, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν στοιχεία από τις τριμηνιαίες τιμές αργύρου της αγοράς στο Λονδίνο, την εγκατεστημένη δυναμικότητα ηλιακής ενέργειας και την ηλιακή παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του 1990 και του 2016.

Τα στοιχεία δείχνουν σαφώς αύξηση των τιμών αργύρου ταυτόχρονα με την αυξημένη ζήτηση για ηλιακούς συλλέκτες, όπως μετά την παγκόσμια ύφεση του 2008, γεγονός που δείχνει την σχέση αυτών των δύο μεταβλητών. Παρομοίως, οι τιμές αυξήθηκαν μετά το 2011, όταν υπήρχε παγκόσμια ανησυχία για τις υψηλές τιμές του πετρελαίου, γεγονός που οδήγησε σε περαιτέρω ώθησε των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!