Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές
[Η Ναυτεμπορική]: Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

[Η Ναυτεμπορική]: Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Αρνητικά πρόσημα εμφανίζουν στη σημερινή συνεδρίαση τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, εν μέσω των ανησυχιών για το ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής, αλλά και της συμφωνίας του ΟΠΕΚ για την πετρελαϊκή αγορά.

Συγκεκριμένα, o πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,56% στις 340,09 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει πτώση κατά 1,35% στις 6.692 μονάδες και ο γερμανικός DAX σημειώνει απώλειες κατά 1,03% στις 10.530 μονάδες.

Ο γαλλικός CAC 40 κινείται πτωτικά κατά 0,82% στις 4.541 μονάδες, ενώ στην περιφέρεια, ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 διολισθαίνει κατά 0,57% στις 8.638 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB μειώνεται κατά 0,20% στις 16.897 μονάδες.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Anlgo America υποχωρεί κατά 0,93% εξαιτίας της αποχώρησής της από το μετοχικό κεφάλαιο της Exxaro. Πτώση κατά 1,25% σημειώνει και η μετοχή της Glencore, παρά την προαναγγελία καταβολής μερίσματος 1 δισ. δολαρίων.

Οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στο κρίσιμο δημοψήφισμα της Κυριακής, καθώς τυχόν επικράτηση του «όχι» ενδεχομένως να συνεπάγεται την παραίτηση του πρωθυπουργού, Ματέο Ρέντσι, και την είσοδο της Ιταλίας σε μία περίοδο μακράς πολιτικής αβεβαιότητας. Οι αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι μία τέτοια εξέλιξη, θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στις ιταλικές τράπεζες, εν μέσω μάλιστα, και της προσπάθειας ανακεφαλαιοποίησης τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!