Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό του βουλεύματος για τον Δ. Κουφοντίνα
[Η Ναυτεμπορική]: Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό του βουλεύματος για τον Δ. Κουφοντίνα

[Η Ναυτεμπορική]: Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό του βουλεύματος για τον Δ. Κουφοντίνα

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου θα κριθεί εκ νέου το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για χορήγηση άδειας, μετά την αναίρεση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου από τον Άρειο Παγο.

Το δικαστικό συμβούλιο καλείται να κρίνει εάν ο πολυισοβιτης, εκτός από τις τυπικές προϋποθέσεις, πληροί και τις ουσιαστικές.

Σύμφωνα με το ΣΤ’ τμήμα του Αρείου Πάγου, όσοι έχουν καταδικαστεί σε περισσότερες από μία φορά ισόβια, έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν τακτικές άδειες από τη φυλακή, γι’ αυτό και η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου χαρακτηρίστηκε ως εσφαλμένη.

Όπως αναφέρουν στο υπ. αριθμ. 1001/2019 βούλευμά τους οι αρεοπαγίτες, «η θέση αυτή του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, η οποία φαίνεται να εδράζεται στη γραμματική διατύπωση του άρθρου 55 παρ. 1 του Σωφρονιστικού Κώδικα, είναι εσφαλμένη σύμφωνα και με τα όσα αρχικώς εξετέθησαν στις αρχικές σκέψεις της παρούσης αποφάσεως, καθώς πρέπει να σημειωθεί ότι ο νομοθέτης, στο αφηρημένο επίπεδο της κατάστρωση διάταξης νόμου, χρησιμοποιεί πάντοτε τον ενικό αριθμό, χωρίς αυτό να υποδηλώνει ότι η εφαρμογή του εξαντλείται στην άπαξ πραγμάτωση του σχετικού κανόνα».

Αναίρεση κατα του βουλεύματος που δεν χορηγούσε άδεια στον Δημήτρη Κουφοντινα άσκησε την περασμένη Παρασκευή η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, η οποία είχε την άποψη ότι ο Κουφοντίνας πληροί τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να πάρει άδεια.

Οι αρεοπαγίτες αναφέρονται και στην κρίση του Συμβουλίου του Βόλου σχετικά με τη συνδρομή ή μη των ουσιαστικών προϋποθέσεων για την χορήγηση άδειας στον Λουκά της 17Ν, τονίζοντας ότι δε θα έπρεπε να εξετασθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!