Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αργεντινή: Έρευνα για το πρωτοφανές γενικό μπλακ άουτ
[Η Ναυτεμπορική]: Αργεντινή: Έρευνα για το πρωτοφανές γενικό μπλακ άουτ

[Η Ναυτεμπορική]: Αργεντινή: Έρευνα για το πρωτοφανές γενικό μπλακ άουτ

Με… κεριά οι μαγαζάτορες.

Τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας υποσχέθηκε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι, που χαρακτήρισε «πρωτοφανές» το εκτεταμένο μπλακ άουτ που βύθισε σήμερα στο σκοτάδι εκατομμύρια νοικοκυριά στη Νότια Αμερική.

Το δίκτυο ηλεκτροδότησης της Αργεντινής κατέρρευσε περίπου στις 7 το πρωί τοπική ώρα, αφήνοντας ολόκληρη τη χώρα χωρίς ρεύμα. Από τη διακοπή επηρεάστηκαν η γειτονική Ουρουγουάη και τμήματα της Παραγουάης.

Ο Μάκρι επισήμανε ότι το μπλακ άουτ προκλήθηκε από ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο παράκτιο δίκτυο της χώρας, όμως τόνισε ότι οι αξιωματούχοι εξακολουθούν να μη γνωρίζουν τί ακριβώς προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας.

Το ρεύμα είχε αποκατασταθεί στο 50% της Αργεντινής έως αργά το απόγευμα, σύμφωνα με τον Μάκρι.

Από την πλευρά τους, οι διανομείς ενέργειας στην Αργεντινή, την Παραγουάη και την Ουρουγουάη, ο συνολικός πληθυσμός των οποίων ανέρχεται σε 55 εκατομμύρια ανθρώπους, γνωστοποίησαν ότι το ρεύμα αποκαταστάθηκε σύντομα στις μεγάλες πόλεις και τις παράκτιες περιοχές, όπως το Μοντεβιδέο και το Μπουένος Άιρες.

Την ίδια ώρα, η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας Edesur Argentina χαρακτήρισε τη διακοπή ως «ασυνήθιστη», διαβεβαιώνοντας ότι θα χρειαστεί ώρες, το υπόλοιπο της ημέρας, προκειμένου να επιστρέψει το ρεύμα σε όλους τους πελάτες της.

Στις εικόνες που αναρτήθηκαν από χρήστες στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνονται οι ουρές που σχημάτιζαν τα αυτοκίνητα στα λίγα πρατήρια καύσιμων που λειτουργούσαν στην πρωτεύουσα της χώρας και στους κλειστούς φωτεινούς σηματοδότες, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί χάος σε πολλές περιοχές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!