Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αρχίζει η επένδυση της Fourlis σε «μεσαία» και «μικρά» ΙΚΕΑ
[Η Ναυτεμπορική]: Αρχίζει η επένδυση της Fourlis σε «μεσαία» και «μικρά» ΙΚΕΑ

[Η Ναυτεμπορική]: Αρχίζει η επένδυση της Fourlis σε «μεσαία» και «μικρά» ΙΚΕΑ

Tης Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected]

Από τη Βουλγαρία θα αρχίσει η ανάπτυξη του νέου τύπου καταστημάτων ΙΚΕΑ, του ομίλου Fourlis, σε συνέχεια της απόφασης της μητρικής Interikea να υιοθετήσει στρατηγική καλύτερης προσέγγισης των καταναλωτών μέσω νέων concept καταστημάτων μεσαίου και μικρού τύπου.

Το πλάνο για τον ελληνικό όμιλο προβλέπει για την επόμενη πενταετία την ανάπτυξη συνολικά 15 καταστημάτων στις χώρες που έχει παρουσία, με τα 5 να είναι μεσαίου μεγέθους και τα 10 μικρού. Η συνολική επένδυση δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί, μια και εξαρτάται από το αν τα νέα ακίνητα θα αποτελούν ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα καταστήματα, ενώ μένει να διευκρινιστεί ο ρόλος που θα αναλάβει στην αξιοποίηση των νέων αυτών περιουσιακών στοιχείων του ομίλου η θυγατρική ακινήτων που διαθέτει, η Trade Estates ΑΕΕΑΠ.

Η πρώτη επένδυση στη Βουλγαρία είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ, καθώς πρόκειται για ενοικιαζόμενο χώρο. Σε αυτό το ύψος αναμένεται να κυμανθούν οι επενδύσεις και στα υπόλοιπα μεσαίου τύπου καταστήματα, αν και η πιθανότητα ιδιόκτητου ακινήτου προφανώς θα ανεβάζει το ύψος της επένδυσης. Η επανατοποθέτηση του σήματος στις τοπικές αγορές αρχίζει από τη Βάρνα, με ένα κατάστημα επιφάνειας 8.000 τ.μ. και αναμένεται να ανοίξει το δεύτερο εξάμηνο του 2020. Στη συγκεκριμένη περιοχή λειτουργούσε pickup point του δικτύου ΙΚΕΑ, ενώ υπήρχε διαθέσιμος παρακείμενος χώρος που εν προκειμένω αποτέλεσε ευκαιρία για επέκταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!