Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Φ. Αραμπατζή: Στόχος η κατά προτεραιότητα αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών
[Η Ναυτεμπορική]: Φ. Αραμπατζή: Στόχος η κατά προτεραιότητα αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών

[Η Ναυτεμπορική]: Φ. Αραμπατζή: Στόχος η κατά προτεραιότητα αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών

Τις πληγείσες από την πρόσφατη θεομηνία στην Ημαθία και τη Χαλκιδική περιοχές επισκέφθηκε χθες η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, προκειμένου να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής στις καλλιέργειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και την πορεία των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε καλλιεργήσιμες εκτάσεις ροδάκινων και αραβοσίτου που έχουν υποστεί ζημιές.

Νωρίτερα, η κ. Αραμπατζή είχε ενημερωθεί σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια με τη συμμετοχή του του υφυπουργού Οικονομικών, βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου, του αντιπεριφερειάρχη, Κώστα Καλαϊτζίδη, των βουλευτών Ημαθίας, Αναστάσιου Μπαρτζώκα και Λάζαρου Τσαβδαρίδη, του δημάρχου Βέροιας Κώστα Βογιαρζίδη, του προέδρου του Επιμελητηρίου Γ. Μπίκα, του προέδρου της Κοινοπραξίας Ομάδων Παραγωγών – Συνεταιρισμών Ημαθίας Χρ. Γιαννακάκη, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, της προϊσταμένης του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Ημαθίας και εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων από τη Βέροια, τη Νάουσα και την Αλεξάνδρεια.

Ανάλογες συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν στη Χαλκιδική, στην Αντιπεριφέρεια και στον δήμο Πολυγύρου, καθώς και στον δήμο Νέας Προποντίδας, στα Μουδανιά.

Όπως ανέφερε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι η ταχεία διεξαγωγή των εκτιμήσεων και η κατά προτεραιότητα αποζημίωση των πληγέντων.

«Από την πρώτη στιγμή η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες από την πρόσφατη θεομηνία, παραγωγούς. Ο υπουργός Μ. Βορίδης, από την πρώτη εκδήλωση του φαινομένου, επικοινώνησε με την παρούσα διοίκηση του ΕΛΓΑ, δίνοντας εντολή να σπεύσουν αμέσως κλιμάκια επιθεωρητών στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να συνδράμουν τους παραγωγούς, να δώσουν οδηγίες και να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία των εκτιμήσεων, πριν ακόμα εκπνεύσει το δεκαπενθήμερο των σχετικών δηλώσεων ζημιάς» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!