Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΘ: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται»
[Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΘ: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται»

[Η Ναυτεμπορική]: ΑΠΘ: «Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται»

«Η ασφάλεια των φοιτητών και των εργαζομένων είναι ευθύνη και προτεραιότητα των Πρυτανικών Αρχών» τονίζει η διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), με αφορμή την ένταση που απειλήθηκε στη διάρκεια κινητοποίησης ομάδας φοιτητών στα γραφεία της πρυτανείας.

Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι κλειδώθηκαν με λουκέτο ο έβδομος κι ο όγδοος όροφος του κτηρίου διοίκησης κι ότι ο πρύτανης αρνήθηκε να τους συναντήσει και να καταδικάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που κατατέθηκε στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του, το ΑΠΘ απαντά πως «οι πρυτανικές Αρχές, με γνώμονα την ακαδημαϊκή δεοντολογία και δημοκρατική ευαισθησία, επεδίωξαν να συζητήσουν με αντιπροσωπεία της ομάδας φοιτητών». Ωστόσο, «η ομάδα απέρριψε την πρόταση διαλόγου και μερίδα αυτών εξαγριωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν την πόρτα εισόδου στα γραφεία της πρυτανείας στον 7ο όροφο».

«Προτάσσοντας την ασφάλεια των εργαζομένων στο κτήριο, αλλά και των ιδίων των φοιτητών, οι Πρυτανικές Αρχές έκριναν σκόπιμο να διακόψουν, μέχρι να εκτονωθεί η ένταση, τη χρήση των ανελκυστήρων, προς αποφυγή εγκλωβισμών ατόμων» αναφέρεται στην ανακοίνωση, που συνεχίζει:

«Η προσήλωσή μας στις δημοκρατικές διαδικασίες είναι αδιαπραγμάτευτη. Η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται. Η πανεπιστημιακή κοινότητα δεν τίθεται σε ομηρία από κανέναν».

Οι φοιτητές καλούν τους συναδέλφους τους σε έκτακτη γενική συνέλευση την Τετάρτη, προκειμένου να αποφασίσουν για τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεών τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!