Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: «Αποστασίας ανατομή» από τον Γιώργο Κ. Στεφανάκη
[Η Ναυτεμπορική]: «Αποστασίας ανατομή» από τον Γιώργο Κ. Στεφανάκη

[Η Ναυτεμπορική]: «Αποστασίας ανατομή» από τον Γιώργο Κ. Στεφανάκη

«Αποστασίας ανατομή» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γιώργου Κ. Στεφανάκη, το οποίο παρουσιάζεται στο Ίδρυμα Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου (Χρήστου Λαδά 2), την Δευτέρα 10 Ιουνίου, στη 1 μετά το μεσημέρι, με συζήτηση και παράθεση απόψεων και των παρευρισκομένων.

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: Παντελής Βιρβιδάκης (μέλος δ.σ. του Ιδρύματος), Νίκος Γερακάρης (δημοσιογράφος), Δημήτρης Κουμπιάς (δημοσιογράφος), Γιώργος Λεονταρίτης (δημοσιογράφος), Αντώνης Παπαγιαννίδης (δημοσιογράφος).

Στο βιβλίο αποκαλύπτονται νέα στοιχεία και γίνονται αυστηρές κρίσεις και επικρίσεις για τα διαδραματισθέντα κατά την περίοδο του Ιουλίου 1965, μία από τις κρισιμότερες στην ιστορία της χώρας μας, αλλά και πριν και μετά από αυτήν. Επίσης, υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στα πρόσωπα, που πρωταγωνίστησαν όχι μόνο στα «Ιουλιανά» και τη διαμάχη Βασιλέως Κωνσταντίνου – Γεωργίου Παπανδρέου, αλλά και σε άλλους πολιτικούς αρχηγούς – Κωνσταντίνο Καραμανλή, Παναγιώτη Κανελλόπουλο, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, Ανδρέα Παπανδρέου, Ηλία Ηλιού, κ.ά.

Έντονες συζητήσεις αναμένεται ότι θα προκαλέσουν τα σχετικά με Διάταγμα που αναφέρεται ότι εκδόθηκε από την κυβέρνηση της ΕΡΕ, λίγες ώρες πριν από την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος, καθώς και για άλλα «ζητήματα», όπως για τον ΑΣΠΙΔΑ κ.λπ.

Από τον πρόλογο του βιβλίου

Ο Ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος γράφει στον πρόλογο του βιβλίου: «Η Ιστορία, καθοδόν προς την αλήθεια, είναι δυνατό να υποστεί μεταλλαγές, που νομιμοποιούνται ως, κυρίως, αποτελέσματα πρόσθετης διερεύνησης και ερμηνείας των πηγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!