Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών 2,4 δισ. ως τον Μάιο 2018
[Η Ναυτεμπορική]: Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών 2,4 δισ.  ως τον Μάιο 2018

[Η Ναυτεμπορική]: Αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών 2,4 δισ. ως τον Μάιο 2018

Μείωση της τάξεως των 101 εκατ. ευρώ κατέγραψε το υπουργείο Οικονομικών στη «δεξαμενή» των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δημοσίου τον Οκτώβριο, με αποτέλεσμα αυτές να περιοριστούν στα 3,458 δισ. ευρώ, λίγο χαμηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί τον Δεκέμβριο του 2016 (3,689 δισ. ευρώ), αλλά και σε σχέση με το υπόλοιπο του Σεπτεμβρίου (3,559 δισ. ευρώ).

Το υπουργείο Οικονομικών διαθέτει αυτή τη στιγμή ρευστότητα για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών καθώς στο τέλος Οκτωβρίου εκταμιεύτηκε η δόση των 800 εκατ. ευρώ που εκκρεμούσε από τη 2η αξιολόγηση. Αυτή η ρευστότητα θα αρχίσει να διοχετεύεται στην αγορά από εδώ και στο εξής δεδομένου ότι ο Νοέμβριος κύλησε με την προετοιμασία των υπηρεσιών και τη δέσμευση κονδυλίων ανά φορέα, ενώ οι πληρωμές από τους επιμέρους φορείς της γενικής κυβέρνησης που έχουν τον τελικό λόγο θα ξεκινήσουν πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και θα κορυφωθούν μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Φεβρουάριο η Ελλάδα θα εκταμιεύσει την επόμενη δόση καθώς θα έχει ολοκληρωθεί η 3η αξιολόγηση με αποτέλεσμα επιπλέον 800 εκατ. ευρώ (τουλάχιστον) να μπουν στα κρατικά ταμεία με στόχο την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!