Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Απονεμήθηκαν τα Βραβεία «Κάρολος Κουν»
[Η Ναυτεμπορική]: Απονεμήθηκαν τα Βραβεία «Κάρολος Κουν»

[Η Ναυτεμπορική]: Απονεμήθηκαν τα Βραβεία «Κάρολος Κουν»

Σπύρος Ευαγγελάτος, Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Τάρλοου, Ανθή Ευστρατιάδου, Βασίλης Παπαβασιλείου αλλά και Μιχαήλ Μαρμαρινός είναι ανάμεσα σε όσους τιμήθηκαν στην τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» και των Βραβείων Θεάτρου και Μουσικής. Τα Βραβεία απονεμήθηκαν χθες στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Έπειτα από διεξοδική συζήτηση, η Επιτροπή αποφάσισε την απονομή του Βραβείου σκηνοθεσίας «Καρόλου Κουν» στον Δημήτρη Τάρλοου, για την εξαιρετικής μυθοπλαστικής πυκνότητας και παραστατικότητας, αισθαντική και ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του διασκευασμένου μυθιστορήματος του Μ. Καραγάτση «Η μεγάλη χίμαιρα».

Το Βραβείο ερμηνείας απέσπασε η Ανθή Ευστρατιάδου, που στο έργο «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη, διέπρεψε στον ρόλο της συζύγου και της επαναστάτριας, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο δυναμισμό και παρασύροντας το κοινό με την αστείρευτη ενέργειά της.

Το βραβείο δραματουργίας Νεοελληνικού Έργου, απονεμήθηκε στον Βασίλη Παπαβασιλείου για τον συνταρακτικό μονόλογό του «Σιχτίρ ευρώ, μπουντρούμ δραχμή, θα πεις κι ένα τραγούδι!», έναν ιδιοφυή, θεματολογικά και μυθοπλαστικά, κλαυσίγελο για τη σημερινή εθνική μας κακοδαιμονία, σε μοναδικά συναρπαστική ερμηνεία του ιδίου.

Βραβείο Διεθνούς ρεπερτορίου απονεμήθηκε ομοφώνως στον Γιώργο Δεπάστα για τις σπουδαίες -πιστές στο γράμμα και το πνεύμα – μεταφράσεις των έργων «Η όπερα της πεντάρας» του Μπέρτολτ Μπρεχτ και «Ο Αδαής και ο Παράφρων» του Τόμας Μπέρνχαρντ, σε αναγνώριση και της μακρόχρονης, πολύτιμης μεταφραστικής δημιουργίας του με έργα ξένης, κυρίως γερμανόφωνης, δραματουργίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!