Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Απολογείται ο Ανδ. Μαρτίνης για απιστία
[Η Ναυτεμπορική]: Απολογείται ο Ανδ. Μαρτίνης για απιστία

[Η Ναυτεμπορική]: Απολογείται ο Ανδ. Μαρτίνης για απιστία

Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε προφυλακιστεί τον περασμένο Μάιο μετά την απολογία του για «μίζα» 3,2 εκ. μάρκων που φέρεται να έλαβε από τη γερμανική εταιρία Hospitalia International για προμήθεια υπερκοστολογημένου εξοπλισμού του νοσοκομείου

Ενώπιον του ανακριτή θα οδηγηθεί ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης για απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος.

Η υπόθεση αφορά σε νοσήλια και εξετάσεις εκατομμυρίων ευρώ που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν πλήρωσαν ασθενείς με μεγάλη οικονομική επιφάνεια. Στη λίστα των ασθενών καταγράφονται περισσότερα από 50 ονόματα μεταξύ των οποίων πρώην πρωθυπουργοί και στενοί συγγενείς τους, πρώην υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων, άνθρωποι των τεχνών και δημοσιογράφοι.

 Η ζημιά που προκλήθηκε στο Ερρίκος Ντυνάν εκτιμάται ότι είναι μεγαλύτερη των 20 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής κατά της διαφθοράς που απήγγειλε την νέα κακουργηματική κατηγορία σε βάρος του Ανδρέα Μαρτίνη, φέρεται να επικέντρωσε την έρευνά του μόνο στις περιπτώσεις που είχαν κατώτερο πλαφόν τις 3.000 ευρώ, καθώς είναι χιλιάδες εκείνες των ασθενών που εμφανίζονται να εξετάστηκαν ή να νοσηλεύτηκαν, χωρίς να πληρώσουν το σύνολο του τιμήματος που τους αντιστοιχούσε.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενή που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ και τελικά χρεώθηκε μόλις 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!