Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποκλιμάκωση της έντασης Ουάσιγκτον-Τεχεράνης ζητεί η Μέρκελ, συνέχεια συνομιλιών προαναγγέλει η Γαλλία
[Η Ναυτεμπορική]: Αποκλιμάκωση της έντασης Ουάσιγκτον-Τεχεράνης ζητεί η Μέρκελ, συνέχεια συνομιλιών προαναγγέλει η Γαλλία

[Η Ναυτεμπορική]: Αποκλιμάκωση της έντασης Ουάσιγκτον-Τεχεράνης ζητεί η Μέρκελ, συνέχεια συνομιλιών προαναγγέλει η Γαλλία

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ

Οι συνομιλίες της Κυριακής για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, και της γαλλικής ηγεσίας, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στο Μπιαρίτς της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ήταν «θετικές» και «θα συνεχιστούν» ανακοίνωσε το βράδυ η γαλλική προεδρία.

Η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες, πρώτα με τον υπουργό Εξωτερικών, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, και στη συνέχεια με τον πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, για μισή ώρα στο δημαρχείο του Μπιαρίτς.

Στο τέλος αυτής της συνάντησης, ο Ζαρίφ επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Μπιαρίτς, απ’ όπου αναχώρησε αεροπορικώς.

Το προεδρικό μέγαρο του Ελιζέ διευκρινίζει ότι Γερμανοί και Βρετανοί διπλωματικοί σύμβουλοι συνεργάστηκαν σε ένα μέρος της συνάντησης.

Η επίσκεψη αυτή έγινε «σε συμφωνία» με τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι σχέσεις των οποίων με την κυβέρνηση της Τεχεράνης είναι τεταμένες. «Όλα έγιναν σε λίγες ώρες. Μόλις αυτό έγινε εφικτό, ενημερώσαμε τις ευρωπαϊκές χώρες και τους Αμερικανούς, οι οποίοι συνεργάστηκαν» πρόσθεσε η γαλλική προεδρία.

Ο πρόεδρος Τραμπ, που ήταν στο Μπιαρίτς, ενημερώθηκε προσωπικά από τον πρόεδρο Μακρόν.

Η Γαλλία ενημέρωσε τους εταίρους της G7 για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών του Ιράν για συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε αξιωματούχος του Ελιζέ, μετά τη δήλωση του Λευκού Οίκου ότι η επίσκεψη αυτή εξέπληξε τον πρόεδρο Τραμπ.

«Όλα οργανώθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Άλλες χώρες ενημερώθηκαν το συντομότερο δυνατόν» είπε στο Reuters ο αξιωματούχος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!