Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποκάλυψη πλαστής εφαρμογής κρυπτονομισμάτων στο Google Play
[Η Ναυτεμπορική]: Αποκάλυψη πλαστής εφαρμογής κρυπτονομισμάτων στο Google Play

[Η Ναυτεμπορική]: Αποκάλυψη πλαστής εφαρμογής κρυπτονομισμάτων στο Google Play

Οι ερευνητές της ESET ολοκλήρωσαν την ανάλυσή τους σχετικά με τα πλαστά πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων, που εμφανίστηκαν στο Google Play παράλληλα με την άνοδο της αξίας του Bitcoin.
Κατά τον τρέχοντα μήνα, η τιμή του bitcoin αναρριχήθηκε στο υψηλότερο σημείο από το Σεπτέμβριο του 2018. Όπως είναι φυσικό, οι κυβερνοεγκληματίες αντιλήφθηκαν γρήγορα αυτή την εξέλιξη και ξεκίνησαν να επιτίθενται στους χρήστες κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιώντας διάφορα scam και κακόβουλες εφαρμογές. Μία από αυτές, εμφανίζεται υποτιθέμενα ως το δημοφιλές πορτοφόλι υλισμικού για κρυπτονομίσματα, Trezor. Η παράνομη αυτή εφαρμογή συνδέεται με ένα πλαστό wallet app που λέγεται «Coin Wallet – Bitcoin, Ripple, Ethereum, Tether», το οποίο έχει την ικανότητα να αποσπά χρήματα από τους ανυποψίαστους χρήστες μέσω scam.
Η ESET διαπίστωσε από την ανάλυση ότι δεν μπορεί να προκληθεί καμιά ζημιά στα κρυπτονομίσματα των χρηστών της αυθεντικής εφαρμογής Trezor, καθώς η τελευταία διαθέτει πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας. Ωστόσο, η παράνομη εφαρμογή συνδέεται με το «Coin Wallet», μία πλαστή εφαρμογή πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων, που είναι ικανή να αποσπάσει χρήματα από τους ανυποψίαστους χρήστες μέσω scam.
Η εφαρμογή που «μεταμφιέζεται» ως mobile πορτοφόλι για το Trezor εμφανίστηκε στο Google Play την 1η Μαΐου 2019, με όνομα developer «Trezor Inc». Με την πρώτη ματιά, η σελίδα της εφαρμογής στο Google Play εμφανιζόταν αξιόπιστη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!