Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Aπογειώνονται οι εξαγωγές ελληνικού βαμβακιού και ενδύματος
[Η Ναυτεμπορική]: Aπογειώνονται οι εξαγωγές ελληνικού βαμβακιού και ενδύματος

[Η Ναυτεμπορική]: Aπογειώνονται οι εξαγωγές ελληνικού βαμβακιού και ενδύματος

Με ακόμη πιο δυναμικούς ρυθμούς συνεχίζεται φέτος η αύξηση στις εξαγωγές ελληνικών ενδυμάτων, μετά τις άκρως θετικές επιδόσεις της διετίας 2017-1018. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ) το πρώτο τετράμηνο οι πωλήσεις στο εξωτερικό ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Θεαματική είναι η άνοδος στις εξαγωγές βαμβακιού.

Συγκεκριμένα σκαρφάλωσαν στα 293 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας άλμα 30,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όταν εήταν στα 224 εκατ.ευρώ. Πρόκειται για μία ενθαρρυντική συνέχεια στην πορεία των προηγούμενων ετών. Κατά το 2017-2018 αυξήθηκαν αθροιστικά 25%.
Θα πρέπει μάλιστα να επισημάνουμε ότι στην πραγματικότητα η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερη εάν συμπεριληφθούν οι εξαγωγές που γίνονται απευθείας από τις γειτονικές χώρες, χωρίς να μεσολαβεί η χώρα μας.
Τα επί μέρους στοιχεία του ΣΕΠΕΕ δείχνουν ότι οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας κατέγραψαν αύξηση 4,3% στα 141 εκ. ευρώ. Εντυπωσιακή αύξηση καταγράφηκε στις εξαγωγές του ελληνικού βαμβακιού. Η αξία των εξαγωγών το πρώτο τετράμηνο του 2019 ανήλθε σε 228 εκ. αυξημένη κατά 83%.
Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού), κατέγραψαν αύξηση 36,8% το πρώτο τετράμηνο του 2019. Η αξία εξαγωγών ανήλθε σε 661 εκατ. ευρώ έναντι 483 εκατ. € του πρώτου τετραμήνου του 2018.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!