Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποφυλάκιση κι έκδοσή του στη Ρωσία ζητεί ο «Mr Bitcoin»
[Η Ναυτεμπορική]: Αποφυλάκιση κι έκδοσή του στη Ρωσία ζητεί ο «Mr Bitcoin»

[Η Ναυτεμπορική]: Αποφυλάκιση κι έκδοσή του στη Ρωσία ζητεί ο «Mr Bitcoin»

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά οδηγήθηκε σήμερα ο 39χρονος Ρώσος Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός ως «Mr Bitcoin», προκειμένου να αιτηθεί την αποφυλάκισή του, για λόγους ανθρωπιστικούς και συνταγματικούς, και την έκδοσή του στη Ρωσία, προκειμένου να δικαστεί εκεί. Ο Αλεξάντερ Βίνικ, που εδώ και 90 ημέρες πραγματοποιεί απεργία πείνας, οδηγήθηκε στο δικαστήριο με ασθενοφόρο.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν ο διαχειριστής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας BCT μέσω της οποίας γίνονταν συναλλαγές με bitcoin. Κατηγορείται ότι κάποια άτομα προέβησαν μέσω αυτής σε αξιόποινες πράξεις, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αλλά και εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπιθέσεις και απαίτηση λύτρων. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ έχει συναινέσει στην έκδοσή του στη Ρωσία απ’ όπου ο ίδιος κατάγεται-διαμένει και βρίσκεται η οικογένειά του.

Η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε ότι τα αδικήματα που του αποδίδονται – και δεν είναι καν σαφές ότι αποδίδονται στον ίδιο – είναι εντελώς νεφελώδη και αόριστα στα διεθνή έγγραφα που έχουν διαβιβαστεί.

Όπως σημείωσε, αυτά δεν έχουν να κάνουν εκ μέρους του ίδιου σε τέλεση αυτοπροσώπως κάποιας αξιόποινης πράξης. Τόνισε, επίσης, ότι η πλατφόρμα BTC της οποίας υπήρξε τεχνικός είναι πλατφόρμα ανταλλαγής bitcoin, του ψηφιακού αυτού νομίσματος, «που μπορεί να μην αρέσει στις τράπεζες και στους τραπεζίτες, αλλά αποτελεί οικονομικό εργαλείο οικονομικής απελευθέρωσης των πολιτών και των λαών» και την οποία χρησιμοποίησαν 700.000 άνθρωποι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!