Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποφασιστική στιγμή για την Ευρώπη – Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το αποτέλεσμα της κάλπης
[Η Ναυτεμπορική]: Αποφασιστική στιγμή για την Ευρώπη – Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το αποτέλεσμα της κάλπης

[Η Ναυτεμπορική]: Αποφασιστική στιγμή για την Ευρώπη – Πώς σχολιάζουν οι αναλυτές το αποτέλεσμα της κάλπης

Ως μια «αποφασιστική στιγμή» για την Ευρώπη, που έδειξε ότι οι Ευρωπαίοι διατηρούν την πίστη τους στο ευρωπαϊκό προτζεκτ, χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και παρά την απώλεια θέσεων από τις κεντρώες δυνάμεις με άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και των εθνικιστών.

Τα αποτελέσματα, όπως υπογραμμίζουν αναλυτές στο CNBC, δείχνουν ένα κατακερματισμένο και διχασμένο Ευρωκοινοβούλιο. Η ενίσχυση των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, πέραν των Ευρωσκεπτικιστών, συνέβαλε στην αποδυνάμωση του κέντρου. Όμως παρά τα υψηλά ποσοστά των εθνικιστικών και ακροδεξιών ομάδων, οι ειδικοί σε ανάλυση του CNBC συμφωνούν ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση συνεχίζει να απολαμβάνει υψηλά ποσοστά υποστήριξης.

«Νομίζω ότι η συμμετοχή των ψηφοφόρων δείχνει ότι οι πολίτες πραγματικά ενδιαφέρονται για την Ε.Ε. και την πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλώνει η Άνα Ρόζενμπεργκ, επικεφαλής για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο στη δεξαμενή σκέψης Signum Global. «Δείχνει μια τάση ενίσχυσης αντί αποδυνάμωσης», πρόσθεσε η κ. Ρόζενμπεργκ.

Σύμφωνα με την ίδια, η νέα σύνθεση του Ευρωκοινοβουλίου θα βοηθήσει την Ε.Ε. να καταστεί παγκόσμιος παίκτης στην αντιμετώπισης ζητημάτων όπως η κλιματική αλλαγή, επικαλούμενη την ενίσχυση των Πρασίνων.

Τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό των ισχυρότερων ομάδων στην Ευρωβουλή προτάσσει ο Βασίλειος Γκιωνάκης, global head στρατηγικής ξένου συναλλάγματος στη Lombard Odier & Cie, σημειώνοντας ότι οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι μπορεί μεν να απομακρύνονται από το κέντρο, αλλά αποτελούν κόμματα υπέρ του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!