Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Αποδυναμωμένη η κεντροδεξιά στην Ευρώπη, πρώτη η Λεπέν στη Γαλλία
[Η Ναυτεμπορική]: Αποδυναμωμένη η κεντροδεξιά στην Ευρώπη, πρώτη η Λεπέν στη Γαλλία

[Η Ναυτεμπορική]: Αποδυναμωμένη η κεντροδεξιά στην Ευρώπη, πρώτη η Λεπέν στη Γαλλία

Ο ακροδεξιός Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν εκτιμάται ότι θα κερδίσει τις σημερινές ευρωεκλογές, σύμφωνα με δύο exit poll των ινστιτούτων IFOP και Elabe.

Έως και 92 έδρες αναμένεται να χάσουν οι παραδοσιακές κεντροδεξιές και κεντροαριστερές ομάδες της Ευρώπης, σύμφωνα με μία συνολική εκτίμηση των έως αυτή τη στιγμή exit polls.

Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα εξασφαλίσει 173 έδρες στο νέο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρεται στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το ΕΛΚ χάνει 44 έδρες.

Οι Σοσιαλιστές θα εξασφαλίσουν 147 έδρες, 39 λιγότερες. Η Συμμαχία Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE) έρχεται στην τρίτη θέση με 102 έδρες, εκτιμά αξιωματούχος του Ευρωκοινοβουλίου.

Επίσης, 113 έδρες εκτιμάται ότι θα λάβουν μαζί δύο κόμματα της ακροδεξιάς (23 περισσότερες). Συγκεκριμένα η Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας συγκεντρώνει 57 έδρες και η Ευρώπη της Ελευθερίας και της Άμεσης Δημοκρατίας 56. Ωστόσο οι αλλαγές στη δομή του νέου κοινοβουλίου ίσως τροποποιήσουν το νούμερο αυτό.

Σημαντική άνοδο καταγράφουν οι Πράσινοι, οι οποίοι καταλαμβάνουν 71 έδρες.

Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά καταλαμβάνει 42 έδρες και οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές 58.

Tα αποτελέσματα των ευρωεκλογών φέρνουν μικρές ανατροπές και λίγες εκπλήξεις. Έως και 92 έδρες αναμένεται να χάσουν οι παραδοσιακές κεντροδεξιές και κεντροαριστερές ομάδες της Ευρώπης , σύμφωνα με μία συνολική εκτίμηση των έως αυτή τη στιγμή exit polls.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!