Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Από ρεκόρ σε ρεκόρ τα ομόλογα, βουτιά για το ευρώ
[Η Ναυτεμπορική]: Από ρεκόρ σε ρεκόρ τα ομόλογα, βουτιά για το ευρώ

[Η Ναυτεμπορική]: Από ρεκόρ σε ρεκόρ τα ομόλογα, βουτιά για το ευρώ

Χωρίς φρένο συνεχίζεται το ράλι των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, με το σύνολο των χωρών της νομισματικής ένωσης να απολαμβάνουν το χαμηλότερο κόστος δανεισμού που είχαν να δουν εδώ και χρόνια. Την ίδια ώρα το ευρώ βρίσκεται σε τροχιά υποτίμησης. Και τούτο γιατί τα μηνύματα της ασθενικής ανάπτυξης πληθαίνουν και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό κινούνται κοντά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με τον δείκτη πενταετίας στο 1,14%, πολύ μακριά από τον επίσημο στόχο της ΕΚΤ για «κοντά στο 2%».

Η ΕΚΤ έχει ήδη στείλει σήμα χαλάρωσης της πολιτικής της και σήμερα ο Μάριο Ντράγκι από τη Σίντρα της Πορτογαλίας ήρθε να επαναλάβει ότι εάν ο πληθωρισμός δεν ανακάμψει, η κεντρική τράπεζα θα κάνει ό,τι χρειαστεί. Σημαντική μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι θα έχουμε τόσο μείωση του καταθετικόυ επιτοκίου, που ήδη βρίσκεται σε αρνητικό έδαφος, στο -0,4% ίσως και από φέτος όσο και επανέναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη χρονιά.

Πρωταγωνιστές τα ελληνικά ομόλογα

Το περιβάλλον αυτό έχει δώσει ώθηση στα ελληνικά ομόλογα, που βρίσκουν επίσης στηρίγματα στις προσδοκίες για καλύτερες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία μετά τις εκλογές. Σήμερα καταταρρίπτεται ακόμη ένα ρεκόρ, με την απόδοση του ελληνικού δεκαετούς να διολισθαίνει στις 11:00 πμ στο ναδίρ του 2,60%, μειωμένη κατά 12 μονάδες βάσης ή 4,41% σε σχέση με το προηγούμενο κλείσιμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!