Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Απεβίωσε το γηραιότερο πάντα του κόσμου
[Η Ναυτεμπορική]: Απεβίωσε το γηραιότερο πάντα του κόσμου

[Η Ναυτεμπορική]: Απεβίωσε το γηραιότερο πάντα του κόσμου

«Ήταν ένα μέλος της οικογένειάς μας, το οποίο πέρασε 17 υπέροχα χρόνια με τους ανθρώπους του Χονγκ Κονγκ, και θα λείψει αφάνταστα σε όλους», δήλωσε ο πρόεδρος του ζωολογικού κήπου, Λίο Κουνγκ.

Την περασμένη Κυριακή, απεβίωσε το γηραιότερο πάντα του κόσμου σε αιχμαλωσία. Το θηλυκό πάντα, με το όνομα Τζια Τζια, πέρασε την τελευταία ημέρα του στο ζωολογικό πάρκο Ocean Park του Χονγκ Κονγκ, το οποίο το φιλοξενούσε για τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής της. Σε ηλικία 38 ετών, είχε ξεπεράσει κατά πολύ το φυσικό προσδόκιμο ζωής των πάντα, και αποτελούσε πλέον ένα είδος διασημότητας στη χώρα, με αποτέλεσμα ο θάνατός της να έχει μεγάλο αντίκτυπο στην τοπική κοινότητα.

Η Τζια Τζια μεταφέρθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 1999, και μαζί με τον σύντροφό της, Αν Αν, δημιούργησαν αίσθηση κατά την άφιξή τους. Ο Αν Αν είναι σήμερα στα 30 του έτη το δεύτερο γηραιότερο αρσενικό πάντα σε αιχμαλωσία. Τα πάντα συνήθως δεν ζουν πέρα ​​από την ηλικία των 20 ετών στην άγρια ​​φύση, και ίσως ζουν μερικά χρόνια περισσότερο όταν βρίσκονται κάτω από την ανθρώπινη φροντίδα, σε διάφορα καταφύγια και ζωολογικούς κήπους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!