Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 11 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι απαντά η Κομισιόν στις τουρκικές προκλήσεις
[Η Ναυτεμπορική]: Τι απαντά η Κομισιόν στις τουρκικές προκλήσεις

[Η Ναυτεμπορική]: Τι απαντά η Κομισιόν στις τουρκικές προκλήσεις

Εν μέσω των συνεχιζόμενων απειλών για τουρκικές εξορύξεις στην ανατολική Μεσόγειο, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζουν καθησυχαστικοί, προσβλέποντας σε αποκλιμάκωση της έντασης. «Όσο υπάρχει κινητικότητα στο Κυπριακό, τόσο υποχωρούν οι τριβές σχετικά με τις εξορύξεις» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Στην τουρκική προκλητικότητα απαντούν υψηλόβαθμες πηγές της Κομισιόν , οι οποίες καλούν την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο.

Οι ίδιες πηγές πάντως, εμφανίζονται καθησυχαστικές, καθώς παρά τις συνεχιζόμενες απειλές για εξορύξεις στην ανατολική Μεσόγειο, προσβλέπουν σε αποκλιμάκωση της έντασης.

«Όσο υπάρχει κινητικότητα στο Κυπριακό, τόσο υποχωρούν οι τριβές σχετικά με τις εξορύξεις» σχολιάζουν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν, η Ευρώπη έχει μάθει να αντιμετωπίζει την Τουρκία «με σύνεση και ψυχραιμία, μία στάση που φέρνει τα καλύτερα αποτελέσματα».

Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, παραπέμπουν τόσο στη συμφωνία για το προσφυγικό, η οποία έχει περιορίσει κατά 97% τις ροές στο Αιγαίο, όσο και στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Πάντως, προειδοποιούν ότι η ανάδειξη νέων κυβερνήσεων στις χώρες της Ε.Ε. αλλάζει προς το χειρότερο το κλίμα για την Τουρκία.

Χθες, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την ενεργητική στρατηγική για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ επιβεβαίωσε τις γεωτρήσεις του «Πορθητή».

Έθεσε μάλιστα, ως στόχο της γειτονικής χώρας την ενεργειακή ανεξαρτησία, προσθέτοντας στο πλαίσιο αυτό, ότι τα πλοία «Μπαρμπαρός» και «Ορούτς Ρέις» συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!