Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Ο Αντώνιος Κουνάδης εξελέγη αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017
[Η Ναυτεμπορική]: Ο Αντώνιος Κουνάδης εξελέγη αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017

[Η Ναυτεμπορική]: Ο Αντώνιος Κουνάδης εξελέγη αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017

Το ιστορικό κτήριο της Ακαδημίας στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Αντώνιος Κουνάδης εξελέγη αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών για το 2017 κατά τη σημερινή συνεδρία της Ολομέλειας, ενώ πρόεδρος για την ίδια χρονιά θα είναι ο ακαδημαϊκός Λουκάς Παπαδήμος.

Συνοπτικό βιογραφικό

Ο κ. Αντώνιος Κουνάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937. 

Πολιτικός Μηχανικός και διδάκτωρ του ΕΜΠ, τακτικός καθηγητής Στατικής και Σιδηρών Γεφυρών του Ε.Μ.Π.  Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολιτικών Μηχανικών και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταπτυχιακών Σπουδών Πολιτικών Μηχανικών.  Επισκέπτης καθηγητής σε ξένα Πανεπιστήμια.  Μέλος Ακαδημιών Επιστημών.  Επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Niš (Σερβία), του Δημοκριτείου και του Novi Sad (Σερβία).

Περιοχές ερεύνης: Μη γραμμικά προβλήματα (συνοριακών/αρχικών τιμών) Στατικής/Δυναμικής Αστάθειας συντηρητικών ή μη συστημάτων, φαινόμενα χάους και άλλα φαινόμενα, θεωρία Καταστροφών, βέλτιστη λύση στην ευστάθεια αγαλμάτων επί πολυσπονδυλωτών κιόνων.  Εκδότης τριών ειδικών εκδόσεων του  (2002,2007) και του (2014) και των περιοδικών και .

Διαλέξεις σε ξένα Πανεπιστήμια και Ακαδημίες. Πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Θεωρητικής και Εφηρμοσμένης Μηχανικής και της Εταιρείας Ερευνών Μεταλλικών Έργων.

Πρωτεργάτης/Ιδρυτής και Πρόεδρος των ευρωπαϊκών συνεδρίων EURODYN και EUROSTEEL. Πρόεδρος των Παγκόσμιων Συνεδρίων, Πρόεδρος των παγκοσμίων συνεδρίων Mηχανικής IUTAM (1988, 1992, 2000) και της Steering Committee των Συνεδρίων EUROSTEEL, (1995-2011).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!