Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντιρρησίας συνείδησης, συνέντευξη από τον Στάλιν και η Ελλάδα της κρίσης
[Η Ναυτεμπορική]: Αντιρρησίας συνείδησης, συνέντευξη από τον Στάλιν και η Ελλάδα της κρίσης

[Η Ναυτεμπορική]: Αντιρρησίας συνείδησης, συνέντευξη από τον Στάλιν και η Ελλάδα της κρίσης

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]
Ο αγωνιστικός βίος ενός Αυστριακού αντιρρησία συνείδησης που αρνείται να πολεμήσει για τους ναζί, δράμα εποχής με ήρωα έναν ρεπόρτερ που επιχειρεί να πάρει συνέντευξη από τον Στάλιν, κωμωδία με θέμα τις άσχημες πλευρές της βιομηχανίας ομορφιάς, εγχώριο ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση με γνώμονα τα γεγονότα της περιόδου 2015-2019, ταινία κινουμένων σχεδίων με ήρωες άτακτα ξωτικά και ελληνική κωμωδία με κοινωνικοπολιτικές ανησυχίες παρουσιάζονται στις σκοτεινές αίθουσες αυτήν την εβδομάδα.

«Μία Κρυφή Ζωή»

Ο Φραντς Γιέγκερστετερ, ένας Αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να πολεμήσει για τους ναζί κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς, το 1943. Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιέγκερστετερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ιστορία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι. Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους, και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή.

Ο Τέρενς Μάλικ, έχοντας διχάσει σινεφίλ κοινό και κριτικούς με την επιστροφή του πίσω από την κάμερα το 2011, με το «Δέντρο της Ζωής», παραδίδει την πρώτη του αφηγηματικά γραμμική ταινία μετά τον «Άγνωστο Κόσμο» του 2005, γνωρίζοντας πώς να χειριστεί το μέσο, ενώ αυτή τη φορά, ξέρει και ποιο είναι το μήνυμα. Πρωταγωνιστούν οι Όγκαστ Ντιλ, Βαλερί Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!