Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 8 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντιπαράθεση για τεχνητή νοημοσύνη που υποτίθεται καταλαβαίνει τους ομοφυλόφιλους από το πρόσωπο
[Η Ναυτεμπορική]: Αντιπαράθεση για τεχνητή νοημοσύνη που υποτίθεται καταλαβαίνει τους ομοφυλόφιλους από το πρόσωπο

[Η Ναυτεμπορική]: Αντιπαράθεση για τεχνητή νοημοσύνη που υποτίθεται καταλαβαίνει τους ομοφυλόφιλους από το πρόσωπο

Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που, σύμφωνα με τους επιστήμονες που το πραγματοποιούν, είναι σε θέση να διακρίνει τους ομοφυλόφιλους από τους ετεροφυλόφιλους, έχει προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των δημιουργών του και δύο οργανώσεων για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ.

Όπως αναφέρει το BBC, οι ερευνητές του Stanford University υποστηρίζουν ότι το λογισμικό τους αναγνωρίζει χαρακτηριστικά προσώπου τα οποία σχετίζονται με τις σεξουαλικές προτιμήσεις και οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν. Αν και επικριτές έχουν χαρακτηρίσει τη δουλειά τους επικίνδυνη και «ψευδοεπιστημονική», οι ίδιοι κάνουν λόγο για «σπασμωδικές» αντιδράσεις. Σημειώνεται πως λεπτομέρειες πρόκειται να δημοσιοποιηθούν στο Journal of Personality and Social Psychology.

Για τους σκοπούς της έρευνάς τους, οι ερευνητές «εκπαίδευσαν» έναν αλγόριθμο χρησιμοποιώντας τις φωτογραφίες άνω των 14.000 λευκών Αμερικανών από μια ιστοσελίδα γνωριμιών- συγκεκριμένα, χρησιμοποίησαν 1-5 φωτογραφίες για κάθε άτομο, λαμβάνοντας επίσης υπόψιν τον σεξουαλικό προσανατολισμό, όπως αυτός αναφερόταν από τον καθένα στην ιστοσελίδα. Όπως υποστήριξαν οι ερευνητές, το λογισμικό φάνηκε να είναι σε θέση να ξεχωρίσει τους ομοφυλόφιλους από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες. Σε μια δοκιμή, όταν στον αλγόριθμο δίνονταν δύο φωτογραφίες, όπου η μία ήταν ενός εμφανώς ομοφυλόφιλου άνδρα και η άλλη ενός ετεροφυλόφιλου, το σύστημα ήταν σε θέση να διαπιστώσει ποιος ήταν ποιος στο 81% των περιπτώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!