Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντιμέτωπη με τα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής της
[Η Ναυτεμπορική]: Αντιμέτωπη με τα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής της

[Η Ναυτεμπορική]: Αντιμέτωπη με τα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής της

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια της εξαιρετικά δημιουργικής του πορείας, το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16 – Κυψέλη) παρουσιάζει το έργο του Έντουαρντ Άλμπι, «Τρεις ψηλές γυναίκες».

Πρόκειται για ένα έργο με πολύ χιούμορ, αλλά, ταυτόχρονα, σκληρό, γεμάτο αλήθειες. Γνωστός για τη δεξιοτεχνική και ψυχρή θεώρηση της σύγχρονης ζωής, ο διακεκριμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, στις «Τρεις ψηλές γυναίκες», περνάει από το θέμα των διαπροσωπικών σχέσεων, όπως ο ίδιος το ανέπτυσσε σε προηγούμενα έργα του («Ευαίσθητη ισορροπία», «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»), στην αντιμετώπιση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος της εποχής μας: την αυτογνωσία.

«Πετυχαίνει εκείνο, που κάνει ο χρόνος στις δικές μας ζωές…

Υπογράφοντας τη σκηνοθεσία του έργου, ο Άρης Τρουπάκης, μέσα από μια σύγχρονη ματιά, εξερευνά τον Έντουαρντ Άλμπι και τα ζητήματα που θέτει, και σημειώνει για την παράσταση: «Οι «Τρεις ψηλές γυναίκες» αφορούν στη συνάντηση μιας 91χρονης με δύο άλλες, που η καθεμιά ενσαρκώνει μια νεότερη ηλικία της, εκείνη των 52 και εκείνη των 26 χρόνων.

Παρά τα όσα θα περίμενε κανείς, δεν υπάρχει καμιά ατμόσφαιρα απολογισμού, αναπόλησης ή νοσταλγίας. Η ηλικιωμένη έρχεται αντιμέτωπη με τα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής της, παλεύοντας λυσσαλέα μέχρι τέλους να δώσει νόημα σε κάθε παράλογη ή φριχτή της πράξη, να φέρει πίσω – σχεδόν με κυριολεκτικούς όρους – όσα της γλίστρησαν μέσα από τα χέρια και επιμένοντας να αποκρύπτει άλλα, που θα μείνουν για πάντα άγνωστα.

Η 26χρονη κοπέλα που υπήρξε κάποτε, η 52χρονη, στην οποία βλέπει τον δικό της μεσήλικα εαυτό, και το αμείλικτο τωρινό της είδωλο παλεύουν για εκείνο, που υπήρξε ο πρωταρχικός της σκοπός καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής της, για την επικράτηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!