Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων και προσλήψεις ζητάει η ΕΙΝΑΠ
[Η Ναυτεμπορική]: Αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων και προσλήψεις ζητάει η ΕΙΝΑΠ

[Η Ναυτεμπορική]: Αντικατάσταση παλαιών μηχανημάτων και προσλήψεις ζητάει η ΕΙΝΑΠ

Το διαχρονικό πρόβλημα της παλαιότητας του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και της έλλειψης προσωπικού στα αιμοδυναμικά εργαστήρια των δημόσιων νοσοκομείων, αποτυπώνει η Ένωση Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), αναδεικνύοντας το μέγεθος του προβλήματος, σε συνδυασμό με την περίοδο του καλοκαιριού «που τα οξέα καρδιολογικά συμβάντα αυξάνουν και πολλά εργαστήρια αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο για βδομάδες».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, λειτουργούν 16 αιμοδυναμικά εργαστήρια όπου διενεργούνται χιλιάδες στεφανιογραφίες κατ’ έτος, αγγειοπλαστικές με τοποθέτηση stent και αγγειοπλαστικές στην οξεία φάση του εμφράγματος.

«Πράγματι, σώζονται ζωές, παρά τις πολύ μεγάλες αδυναμίες που υπάρχουν από άποψη σύγχρονου τεχνολογικού εξοπλισμού και τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού σε νοσηλευτές, τεχνολόγους και φυσικά γιατρούς. Τόσο παλιότερα, όσο και τώρα, παρουσιάζονται συχνά βλάβες (Αττικό, Ευαγγελισμός, Τζάνειο κλπ.) που κάνουν μέρες και μήνες να διορθωθούν λόγω παλαιότητας, άνω της δεκαετίας, των μηχανημάτων και δυσκολίας εύρεσης ανταλλακτικών και φυσικά λόγω συνεχούς χρήσης. Τα σύγχρονα μηχανήματα είναι λίγα».

Σημειώνει δε ότι «κανένα νέο μηχάνημα δεν έχει έρθει από τον κρατικό Προϋπολογισμό. Ακόμα και από τους έξι νέους στεφανιογράφους που έχουν αναγγελθεί εδώ και ενάμιση χρόνο, ως προσφορά από την Περιφέρεια Αττικής, δεν έχει εγκατασταθεί κανείς. Δεν έχουν προβλεφθεί ούτε οι λεπτομέρειες υποδοχής των μηχανημάτων».

Από τα στοιχεία της ΕΙΝΑΠ προκύπτει ότι πολλά μηχανήματα παρουσιάζουν συχνές βλάβες, λόγω παλαιότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!