Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 3 kmh
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντιδράσεις μετά την παραδοχή πως το Facebook συλλέγει δεδομένα και για μη χρήστες του
[Η Ναυτεμπορική]: Αντιδράσεις μετά την παραδοχή πως το Facebook συλλέγει δεδομένα και για μη χρήστες του

[Η Ναυτεμπορική]: Αντιδράσεις μετά την παραδοχή πως το Facebook συλλέγει δεδομένα και για μη χρήστες του

Απαντώντας σε ερωτήσεις από Αμερικανούς γερουσιαστές την προηγούμενη εβδομάδα για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ο Ζάκερμπεργκ είπε πως, για λόγους ασφαλείας, το Facebook «συλλέγει δεδομένα για ανθρώπους που δεν έχουν γραφτεί στο Facebook».

Εντείνονται οι προβληματισμοί σχετικά με το πόσο το Facebook δείχνει σεβασμό προς τα προσωπικά δεδομένα, αφού ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είπε ότι συλλέγονται δεδομένα για χρήστες είτε αυτοί έχουν λογαριασμοί είτε όχι.

Απαντώντας σε ερωτήσεις από Αμερικανούς γερουσιαστές την προηγούμενη εβδομάδα για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, ο Ζάκερμπεργκ είπε πως, για λόγους ασφαλείας, το Facebook «συλλέγει δεδομένα για ανθρώπους που δεν έχουν γραφτεί στο Facebook». Η δήλωση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με πολλούς να ζητούν από το κοινωνικό δίκτυο έναν τρόπο να μάθουν τι ακριβώς στοιχεία έχει μαζέψει για αυτούς η εταιρεία.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Facebook παίρνει κάποια δεδομένα για μη χρήστες από χρήστες του, όπως για παράδειγμα όταν ένας χρήστης ανεβάσει τις διευθύνσεις email φίλων του. Άλλες πληροφορίες προέρχονται από cookies- μικρά αρχεία που αποθηκεύονται μέσω browser και χρησιμοποιούνται από το Facebook και άλλους για παρακολούθηση χρηστών στο Ίντερνετ, κάποιες φορές για «στόχευσή» τους με διαφημίσεις.

«Αυτού του είδους η συλλογή δεδομένων είναι θεμελιώδης όσον αφορά στο πώς λειτουργεί το Ίντερνετ» δήλωσε στο Reuters το Facebook.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!