Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Αντιαρματικό τηλεχειριζόμενο ρομπότ από το Ιράν
[Η Ναυτεμπορική]: Αντιαρματικό τηλεχειριζόμενο ρομπότ από το Ιράν

[Η Ναυτεμπορική]: Αντιαρματικό τηλεχειριζόμενο ρομπότ από το Ιράν

Τα οπλικά συστήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς από το Ιράν αντιμετωπίζονται στη Δύση με αμφιβολία και κάποιες φορές ακόμα και με χλεύη, δεδομένου πως πρόκειται τις περισσότερες φορές για συστήματα βασισμένα σε παλαιά τεχνολογία (αντίγραφα παλαιών αμερικανικών πυραύλων ή αεροσκαφών κ.α.), συνοδευόμενα από μεγαλόστομες ανακοινώσεις.

Ωστόσο η Ισλαμική Δημοκρατία έχει επιτύχει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτάρκεια ως προς τους αμυντικούς της εξοπλισμούς, και οι επιδόσεις πολλών εκ των συστημάτων που παρουσιάζονται αποτελούν ερωτηματικό- και, σε αυτό το πλαίσιο, αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση ενός μικρού τηλεχειριζόμενου ρομποτικού οχήματος για αντιαρματική χρήση σε έκθεση στην Τεχεράνη.

Σύμφωνα με το C4ISRNET, το Heidar-1 φαίνεται να προορίζεται για χρήση ως αναλώσιμο αντιαρματικό σύστημα, και φωτογραφίες του αναρτήθηκαν στις 3 Οκτωβρίου στο Twitter από λογαριασμό του ιρανικού στρατού ξηράς (NEZAJA). Πρόκειται για ένα μικρό εξάτροχο όχημα με κεραίες που ξεπροβάλλουν από το πσω μέρος. Από τα έξι Heidar-1 που φαίνονταν, δύο είχαν τυφέκια εφόδου πάνω τους, με τους γεμιστήρες να είναι στραμμένοι προς τα επάνω.

Ο ιρανικός στρατός πραγματοποίησε μια έκθεση στην Τεχεράνη όπου παρουσιάστηκαν διάφορα concepts, μεταξύ των οποίων και το συγκεκριμένο UGV (Unmanned Ground Vehicle), αν και δεν υπάρχουν ενδείξεις πως το όχημα αυτό έχει χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις. Σε σχετικό βίντεο στο Twitter ένα από τα οχήματα φαίνεται να κινείται προς ένα σχήμα που παραπέμπει σε άρμα μάχης και να εκρήγνυται- παραπέμποντας στις τηλεχειριζόμενες αντιαρματικές νάρκες Goliath της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είχαν σχεδιαστεί για να διεισδύουν κάτω από άρματα μάχης, όπου η θωράκιση είναι πιο λεπτή, και να εκρήγνυνται (ωστόσο δεν θεωρήθηκαν επιτυχές όπλο λόγω της μικρής τους ταχύτητας).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!