Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Η Ναυτεμπορική]: Άνοδο του 5G προβλέπουν οι αναλυτές μέχρι και το 2024
[Η Ναυτεμπορική]: Άνοδο του 5G προβλέπουν οι αναλυτές μέχρι και το 2024

[Η Ναυτεμπορική]: Άνοδο του 5G προβλέπουν οι αναλυτές μέχρι και το 2024

Η ABI Research πιστοποιεί πως το 5G θα μπορεί να βρίσκεται σε 1 δισεκατομμύριο mobile συσκευές μέχρι και το 2024.

Η ABI Research, εταιρεία έρευνας αγοράς σε παγκόσμιο επίπεδο, θεωρεί ότι οι ειδικοί drivers που απαιτούνται για τη σύνδεση σε mobile δίκτυα 5ης γενιάς και ονομάζονται eMBB, ή αλλιώς Enhanced Mobile Broadband, θα είναι εγκατεστημένοι σε 1 δισεκατομμύριο συσκευές μέχρι και τα τέλη του 2024. Σε γενικές γραμμές, τα επόμενα έτη αναμένονται ελπιδοφόρα για το 5G και όλοι οι αναλυτές συμφωνούν ότι η ανάπτυξη στον τομέα αυτό θα γίνει με γεωμετρική πρόοδο, αρχής γενομένης από το 2020.

Στα δίκτυα 5ης γενιάς δεν θα είναι συνδεδεμένα μόνο τα smartphones, αλλά και πολλές άλλες συσκευές, όπως είναι οι φορητοί υπολογιστές, τα tablets, διάφορα wearables και όχι μόνο. Για να υπάρχει μία τάξη μεγέθους και να γίνει πιο εύκολα κατανοητό το πόσο πολύ αυξάνονται τα μεγέθη στην αγορά του 5G, αρκεί να συνυπολογίσει κανείς ότι μέσα στο 2019 υπάρχουν μόλις 15 εκατομμύρια συσκευές ικανές να λειτουργούν στα δίκτυα 5ης γενιάς σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι το 2024, τα smartphones αναμένεται να είναι οι κυρίαρχοι της αγοράς του 5G, καθώς η ABI Research υπολογίζει ότι το 87% των νέων smartphones θα έχει δυνατότητα λειτουργίας σε δίκτυα 5G.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!