Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Aνησυχία στο Ecofin για το ελεύθερο εμπόριο
[Η Ναυτεμπορική]: Aνησυχία στο Ecofin για το ελεύθερο εμπόριο

[Η Ναυτεμπορική]: Aνησυχία στο Ecofin για το ελεύθερο εμπόριο

Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε.

Την ανησυχία τους για την πορεία του διεθνούς εμπορίου εξέφρασαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ε.Ε., χαρακτηρίζοντας ως «σουρεαλιστική» τη σύνοδο των G20 την προηγούμενη εβδομάδα.

Προσερχόμενοι στη συνεδρίαση του Ecofin, οι Ευρωπαίοι υπουργοί εμφανίστηκαν προβληματισμένοι για τα αποτελέσματα της συνόδου των G20, η οποία δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για το διεθνές εμπόριο.

Μάλιστα, εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι από το επίσημο ανακοινωθέν απουσίαζε η οποιαδήποτε αναφορά στην λήψη προστατευτικών μέτρων.

«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το σταματήσουμε και να το επαναφέρουμε στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, λίγο πριν την έναρξη του Ecofin.

«Όλοι στην Ευρώπη ανησυχούμε ότι το ανοικτό εμπόριο και η παγκοσμιοποίηση με τις καλές της πλευρές, έχουν τεθεί υπό αμφισβήτηση» πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Μάλτας εξέφρασε την αισιοδοξία του πως τον Ιούλιο, όταν και συνεδριάζουν εκ νέου οι 20 ισχυρότερες οικονομίες, θα υπάρξει μία θετική έκβαση.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, επανέλαβε τη δέσμευση της Ε.Ε. στο ελεύθερο εμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!