Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Τι ανησυχεί την Ευρωζώνη για την Ελλάδα
[Η Ναυτεμπορική]: Τι ανησυχεί την Ευρωζώνη για την Ελλάδα

[Η Ναυτεμπορική]: Τι ανησυχεί την Ευρωζώνη για την Ελλάδα

Όπως υπογραμμίζουν πηγές της Ευρωζώνης, ο κ. Ρέγκλινγκ προφανώς και γνωρίζει από πρώτο χέρι, δηλαδή τις υπηρεσίες του, ότι οι παροχές του 2019 μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα λόγω του μόνιμου χαρακτήρα τους. Αν όχι φέτος, θα μπορούσε να υπάρξει πρόβλημα το 2020.

Του Νίκου Μπέλλου
[email protected]

Η απόρριψη από το ΣτΕ των διεκδικήσεων των δημοσίων υπαλλήλων για 13ο και 14ο μισθό μπορεί να απομάκρυνε οριστικά έναν επιπλέον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού της χώρας, ωστόσο στις έδρες των θεσμών δεν έχουν εκλείψει οι ανησυχίες σε σχέση με τον τελικό «λογαριασμό» των παροχών της κυβέρνησης και το γεγονός ότι η χώρα εισέρχεται ουσιαστικά σε μια μακρά προεκλογική περίοδο.

Η μεγαλύτερη ανησυχία των Ευρωπαίων αξιωματούχων τους τελευταίους μήνες είχε να κάνει με τις δικαστικές διεκδικήσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Στις τρεις τελευταίες οικονομικές εκθέσεις η Κομισιόν παρουσίασε ως μεγαλύτερο καθοδικό κίνδυνο για την ελληνική οικονομία μια απόφαση του ΣτΕ που θα έκανε δεκτή την προσφυγή των δημοσίων υπαλλήλων. «Οι εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν μερική ανατροπή προηγούμενων μεταρρυθμίσεων και να αυξήσουν τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις», ανέφερε η Επιτροπή στο κεφάλαιο της εαρινής οικονομικής έκθεσης που αφορούσε την Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι οι ανησυχίες περιορίστηκαν, αλλά δεν έχουν εκλείψει, γιατί οι παροχές της κυβέρνησης αφενός μεν απειλούν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, ενώ από την άλλη το γεγονός ότι ουσιαστικά από τώρα μέχρι και τον Οκτώβριο η χώρα θα βρίσκεται σε μια παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, ασφαλώς και προβληματίζει Ευρωπαίους αξιωματούχους και εταίρους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!