Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει συνεχώς η όρεξη στο εξωτερικό για ελληνικό βαμβάκι- ένδυση
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει συνεχώς η όρεξη στο εξωτερικό για ελληνικό βαμβάκι- ένδυση

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει συνεχώς η όρεξη στο εξωτερικό για ελληνικό βαμβάκι- ένδυση

Με άκρως δυναμικούς ρυθμούς συνεχίστηκε το πρώτο εξάμηνο του 2019 η αύξηση των ελληνικών εξαγωγών ένδυσης. Θεαματική είναι η αύξηση των εξαγωγών ελληνικού βαμβακιού.

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), στο πρώτο εξάμηνο του έτους, η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων ανήλθε στα 453 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 39% έναντι του 2018 (325 εκατ. ευρώ).

Ο Σύνδεσμος σημειώνει δε ότι η αξία των ελληνικών εξαγωγών ενδυμάτων είναι αρκετά μεγαλύτερη από τα παραπάνω μεγέθη, εάν συμπεριληφθούν οι εξαγωγές που γίνονται απευθείας από τις γειτονικές χώρες, χωρίς να μεσολαβεί η χώρα μας.

Η ανάκαμψη του κλάδου άρχισε το 2017 και έκτοτε συνεχίζεται με ολοένα και ταχύτερους ρυθμους. Την διετία 2017-2018 οι εξαγωγές ενδυμάτων κατέγραψαν αθροιστικά αύξηση 25%.
Όσον αφορά στις εξαγωγές κλωστοϋφαντουργίας, παρουσίασαν επίσης αύξηση, της τάξης του 7,6% στα 223 εκ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο. Άλμα 70% στα 279 εκατ. ευρώ έκαναν το ίδιο διάστημα οι εξαγωγές βαμβακιού.

Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένης της πρωτογενούς παραγωγής (βαμβακιού), κατέγραψαν αύξηση 37% το πρώτο εξάμηνο του 2019, με την αξία τους να σκαρφαλώνει στα 955 εκατ. ευρώ.

Αύξηση καταγράφηκε και στις εισαγωγές. Οι εισαγωγές ενδυμάτων ήταν αυξημένες κατά 26% το α’ εξάμηνο ενώ της κλωστοϋφαντουργίας κατά 3,2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!