Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει ο δρόμος πώλησης του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει ο δρόμος πώλησης του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει ο δρόμος πώλησης του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Η «είσοδος» επενδυτή στη ΔΕΠΑ Υποδομών, με την πώληση του 14% του Δημοσίου ώστε το 51% της εταιρείας να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο, είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Του Κώστα Δεληγιάννη
[email protected]

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, προχωρούν οι διαδικασίες «διάσπασης» της επιχείρησης σε δύο ανεξάρτητες εταιρικές οντότητες, με αντικείμενο τις εμπορικές δραστηριότητες και τη διαχείριση των δικτύων αντίστοιχα. Έτσι, έως την 31η Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός της υφιστάμενης εταιρείας, ώστε να δώσει τη θέση της στη ΔΕΠΑ Εμπορίας και τη ΔΕΠΑ Υποδομών.

Η ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας εκχώρησης του 50,1% της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Επομένως, από τις αρχές του επόμενου μήνα θα ανοίξει ο δρόμος για την προκήρυξη από το ΤΑΙΠΕΔ του σχετικού διαγωνισμού, με τη δημοσίευση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση του πλειοψηφικού «πακέτου» των εμπορικών δραστηριοτήτων.

Εκκρεμότητες
Με βάση πληροφορίες της «Ν», έχουν ήδη διευθετηθεί οι περισσότερες εκκρεμότητες της απόσχισης, αφού για παράδειγμα είναι έτοιμο το business plan τόσο της ΔΕΠΑ Εμπορίας όσο και της ΔΕΠΑ Υποδομών. Έτσι, το σημαντικότερο ζήτημα που απομένει να επιλυθεί, κάτι που αναμένεται να γίνει εντός της τρέχουσας εβδομάδας, είναι η μονιμοποίηση των εργολαβικών εργαζομένων που απασχολούνται στη ΔΕΠΑ και τις θυγατρικές της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!