Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει η αυλαία των ευρωεκλογών – Στις κάλπες οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί
[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει η αυλαία των ευρωεκλογών – Στις κάλπες οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί

[Η Ναυτεμπορική]: Ανοίγει η αυλαία των ευρωεκλογών – Στις κάλπες οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί

Με τις κάλπες στην Βρετανία και στην Ολλανδία αρχίζει σήμερα η τετραήμερη εκλογική διαδικασία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ως και την Κυριακή καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες πάνω από 400 εκατομμύρια ψηφοφόροι στα 28 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Βρετανοί – παρά τις διεργασίες για το Brexit – και οι Ολλανδοί είναι οι πρώτοι που προσέρχονται σήμερα στις ευρωκάλπες, ενώ τη σκυτάλη θα λάβουν αύριο οι Ιρλανδοί και οι Τσέχοι. Το Σάββατο θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία στη Λετονία, τη Μάλτα και τη Σλοβακία, ενώ την Κυριακή στήνονται οι κάλπες σε: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρος, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να έχουν ξεκαθαρίσει αργά το βράδυ της Κυριακής, ενώ θα ακολουθήσει η σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ των κομμάτων, για να σχηματιστεί σταθερή πλειοψηφία στο Ε.Κ., και μεταξύ των αρχηγών των κρατών και των κυβερνήσεων της Ε.Ε., για να επιλεγούν οι διάδοχοι των επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών.

Στις προηγούμενες ευρωεκλογές που διεξήχθησαν το 2014, οι εθνικιστικές παρατάξεις που διάκεινται αρνητικά απέναντι στην Ε.Ε. διπλασίασαν τις έδρες τους στο Ευρωκοινοβούλιο, κυριάρχησαν στη Βρετανία και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του δημοψηφίσματος του 2016 που οδήγησε στην απόφαση για την αποχώρηση ενός από τα μεγαλύτερα κράτη-μέλη της Ένωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!